Tony Asumaa ripustaa pillin naulaan komean uran jälkeen.
20.12.2012 19:54:00

Asumaa lopettaa erotuomarinuransa

Pitkään Suomen eliittierotuomareihin kuulunut Tony Asumaa (Lemland) on päättänyt lopettaa hienon ja menestyksekkään uransa.

Asumaa, 44, aloitti erotuomarina vuonna 1985. Hän ehti tuomita yhteensä 193 Veikkausliigaottelua vuodesta 1999 vuoteen 2012.

Asumaa nousi nopeasti kansainväliseksi erotuomariksi. Hänen kansainvälinen uransa kesti kymmenen vuotta, joiden aikana Asumaa nimitettiin yhteensä 69 FIFA:n ja UEFA:n otteluun. Suomen Palloliitto on valinnut Asumaan vuoden parhaaksi erotuomariksi neljä kertaa.
- Olen saanut 27 vuodessa paljon, mutta erotuomarin tehtävät ovat myös vaatineet paljon. En uskonut aloittaessani erotuomarina, että hieno harrastus olisi johtanut näin pitkälle. Onneksi minulla on ollut ympärilläni laaja joukko ymmärtäväisiä ihmisiä, jotka ovat mahdollistaneet etenemisen erotuomarin uralla, Asumaa sanoo.

Asumaa kertoo kahden asian ratkaisseen päätöksen lopettaa mittava uransa.
- Oikea polveni ei enää mahdollista täysipainoista harjoittelua, jota vaaditaan pohjaksi toimimiselle kansallisissa ja kansainvälisissä otteluissa. Toinen syy on se, että polttoaine alkaa olla loppu, Asumaa jatkaa.

 


  • Yhteistyössä: