Henrik Moisander - vuoden liigamaalivahti
27.10.2012 19:08:00

Pelipaikkojen parhaat 2012 nimetty

Veikkausliiga on perinteiseen tapaan nimennyt pelipaikkojen parhaat pelaajat kaudella 2012.

Vuoden liigamaalivahdin titteli menee TPS:n Henrik Moisanderille, vuoden liigapuolustajaksi on valittu niin ikään TPS:n Jarkko Hurme, vuoden liigakeskikenttäpelaajan tittelin nappaa viime kauden malliin FC Interin Mika Ojala ja vuoden liigahyökkääjä Interin Irakli Sirbiladze. Vuoden liigavalmentajan tittelin puolestaan vie MYPAn Toni Korkeakunnas.

Henrik Moisander on enemmän kuin paikannut loukkaantumisista jälleen kärsinyttä Jukka Lehtovaaraa TPS:n maalilla. Vastuun myötä Moisanderin rooli on kauden mittaan vain vahvistunut ja hän on ollut yksi TPS:n pronssimitaleiden ehdottomia takuumiehiä.

Jarkko Hurme on noussut Veikkausliigan eliittiin varmoin askelin ja on ollut erittäin tärkeä osa TPS:n tiiviissä puolustuspelissä. Vahvalla asenteella pelaava Hurme on noussut myös A-maajoukkueen rinkiin ja debytoi Huuhkajissa kesäkuun Baltic Cupissa.

Mika Ojalan merkitystä arvioitaessa ei tarvitse kuin lukea tehotilaston ensimmäinen rivi. A-maajoukkuerinkiin kuuluva Ojala oli loppukesällä loukkaantumisen takia muutaman ottelun sivussa, mutta on silti tehotilaston selkeä ykkönen. Interin hyökkäyspelin avainmies on jälleen tällä kaudella ollut omassa kastissaan.

Irakli Sirbiladzella oli suuret saappaat täytettävänään Timo Furuholmin jäljiltä, mutta georgialainen on vastannut huutoon komeasti. Maaleja on syntynyt tasaiseen tahtiin ja voimakas kärkimies on tuonut Interin hyökkäyspeliin muutakin kuin pelkkää maalintekovoimaa.

Toni Korkeakunnakselle MYPAssa jaettuja kortteja ei kauden alla kovin kaksisina pidetty, mutta hän on saanut materiaalista todella paljon irti ja moni MYPAn pelaaja on kauden mittaan nostanut tasoaan merkittävästi. MYPA on keikkunut sarjataulukon ylemmällä puoliskolla läpi kauden ja Korkeakunnaksen johdolla näyttänyt ”asiantuntijoille” pitkää nenää.

Pelipaikkojen parhaat kaudella 2012 palkitaan lauantain päätöskierroksen otteluitten yhteydessä.

 


  • Yhteistyössä: