Siku valmensi viimeksi Veikkausliigassa Jaroa.
9.10.2012 14:58:00

Sixten Boström HJK:n tuleva päävalmentaja

HJK:n edustusjoukkueen seuraava päävalmentaja on 49-vuotias Sixten Boström. Hän tulee jatkamaan menestyksekkäästi edustusjoukkuetta luotsanneen Antti Muurisen tekemää työtä tammikuusta lähtien kahden vuoden ja yhden optiovuoden mittaisella sopimuksella. HJK:n nykyinen kakkosvalmentaja Juho Rantala jatkaa Boströmin parina.

- Sixten on seuran vanha tuttu. Hänellä on kansainvälistä kokemusta sekä pelaajana että valmentajana, mikä merkitsee seuralle vahvaa halua ottaa yksi tärkeä kehitysaskel kohti kansainvälisiä mahdollisuuksia. Toisaalta hänen aktiivista ja pelaavaa jalkapalloa suosiva pelifilosofiansa tuo myös tärkeää jatkumoa sille työlle, jota Antti Muurinen on edustusjoukkueessa tehnyt, sanoo HJK:n puheenjohtaja Olli-Pekka Lyytikäinen.

Boström ottaa mahdollisuuden hyvillä mielin vastaan.

- HJK on minulle kasvattajaseura, jonka juniorikoulun kävin läpi 6-vuotiaasta aina liigajoukkueeseen saakka. On siis mukava palata seuraan, ja suuri kunnia päästä toimimaan sen päävalmentajana, Boström sanoo.

- Valmentajan näkökulmasta olen kiinnostunut siitä, että seurassa on erittäin vahva voittamisen ja menestymisen perinne. Se kiehtoo ja on houkuttelevaa, mutta asettaa myös kovat vaatimukset. Näen sen kuitenkin vain positiivisena asiana.

- Toisaalta myös eurokentät ovat mielenkiintoinen kokonaisuus. Menestymisen perinteen myötä HJK pelaa europelejä säännöllisesti, mikä on valmentajalle ihan oma juttunsa. Haluaisin olla mukana siinä, kun HJK ottaa ison askeleen ja saavuttaisi lohkopaikan Euroopan seurajoukkueturnauksissa.

Boström pelasi itse pitkän uran jalkapalloilijana. Hän oli pelaajana pitkän linjan HJK-kasvatti, joka aloitti lajin raitapaidassa jo 6-vuotiaana ja eteni HJK:n juniorikoulun läpi aina seuran edustusjoukkueeseen, jossa pelasi kahteen otteeseen, ensin kausina 1981-83 ja uudelleen 1986-87. Hän edusti pelaajaurallaan myös ruotsalaista BK Häckeniä, singaporelaista Geylang Internationalia sekä FC Kuusysiä ja Finnairin Palloilijoita. Suomen A-maajoukkueessa Boström pelasi 14 maaottelua.

Valmennustehtävissä Boström on toiminut jo vuodesta 1995 saakka. Hän toimi ensin Mäkelänrinteen urheilulukion jalkapallovalmentajana vuosina 1995-2001 sekä Palloliiton Uudenmaan piirin koulutuspäällikkönä 1994-2001. Sen jälkeen hän toimi Pietarsaaren Jaron päävalmentajana vuosina 2002-2004, ja palasi uudelleen Palloliittoon A-maajoukkueen kansainvälisiin tarkkailutehtäviin sekä koulutuspäälliköksi.

Ennen tuoretta pestiään HJK:hon, hän toimi Ruotsin pääsarjan Örebro SK:n päävalmentajana kausina 2008-2012. Tänä aikana hän saavutti muun muassa Allsvenskanin kolmannen sijan.

 


  • Yhteistyössä: