10.8.2012 10:22:00

Tero Forss Veikkausliigan legendaksi

FC Interin kaikkien aikojen maalitykki Tero Forss on valittu Veikkausliigan legendojen joukkoon. Entinen keskikenttäpelaaja palkitaan sunnuntaina FC Inter-JJK Juhlapäivän ottelun yhteydessä.

Forss pelasi suurimman osan urastaan Interin paidassa, yhteensä yhdeksän kauden ajan, mutta hänen jalkapallouransa sai lähtölaukauksen jo vuonna 1989 Lahden Reippaan väreissä. Tuolloin punamustissa SM-sarjaa pelasi myös nuori poika nimeltä Jari Litmanen. Forss viimeisteli kauden aikana keskikenttämieheksi komeat 10 osumaa ja ura oli valmis alkamaan.

- Silloin oli hyvä joukkue kasassa. Itseluottamus tuli Lahden urheilujoukoista ja sitä kautta pääsin myös Lahden Reippaaseen. Litin kanssa oli hyvä pelata. Hän antoi hyviä syöttöjä ja sitä kautta onnistuttiin, Forss kertoo Veikkausliigan videohaastattelussa.

Lopulta turkulaissyntyisen Forssin tie vei RoPS:n ja TPS:n kautta FC Interiin, jossa hän pelasi uransa loppuun saakka. Yhteensä Forss pelasi Veikkausliigaa 200 ottelua, joissa hän viimeisteli 46 maalia. FC Interin paidassa hän teki kaikkiaan kunnioitettavat 74 maalia. 
 
Katso Forssin haastattelu kokonaisuudessaan alla olevasta videosta.


 


  • Yhteistyössä: