Liam O'Neil on ottanut ison roolin Vepsussa.
10.5.2012 13:15:00

O’Neil ottanut nopeasti paikkansa VPS:ssa

Valioliigaseura West Bromwich Albionista lainattu Liam O'Neil on noussut nopeasti yhdeksi Vepsun alakerran tukipilareista. Ei hassummin vasta 18-vuotiaalta nuorukaiselta.

Hänen pelaamisensa Veikkausliigassa osoittaa todeksi myös erään asian. Sen, kuinka arvokkaita hyvät henkilösuhteet jalkapallossa ovat. Vepsun päävalmentaja Olli Huttunen työskenteli Roy Hodgsonin kanssa tämän luotsatessa Suomen A-maajoukkuetta. Englannin manageriksi nimetty Hodgson valmensi päättyneellä kaudella Valioliigaseura West Bromwich Albionia. Huttunen kävi tapaamassa häntä, scouttasi seuran pelaajia ja bongasi joukosta O'Neilin.
 
Palloseura havitteli lainalle paria muutakin WBA:n pelaajaa, mutta he kieltäytyivät kaudesta Suomessa. O'Neil, joka oli käynyt pelaamassa Suomessa Kokkola Cupissa joitakin vuosia aiemmin, tarttui sen sijaan tilaisuuteen saman tien.
- Tämä on minulle mahtava mahdollisuus. Toivon ansaitsevani paljon peliaikaa ja kehittyväni pelaajana sekä ihmisenä. Tällaisia tilaisuuksia ei tule vastaan joka päivä, joten en epäröinyt hetkeäkään, O’Neil sanoo Vepsun verkkosivuilla.
 
Lähtöpäätös onkin osoittautunut oikeaksi nopeasti.
- Olen nauttinut ajastani todella. Olen asettunut tänne hyvin, päässyt joukkueeseen sisään ja pelannut paljon jalkapalloa. Jokainen ottelu on tuonut erilaisia tilanteita, joista olen saanut kokemusta. Vaasan ihmiset ovat olleet ystävällisiä ja toivottaneet minut tervetulleeksi.
 
O’Neil on syntynyt ja kasvanut yliopistokaupunki Cambridgen seudulla, mutta hänen äitinsä on kotoisin punaisen lohikäärmeen maasta.
- Tunnen itseni walesilaiseksi, ja maajoukkuetasolla haluaisin edustaa Walesia. Minulla on paljon perhettä Walesissa, joten vierailen siellä usein.

 


  • Yhteistyössä: