3.4.2012 14:27:00

Liam O’Neil lainalle VPS-paitaan

Vaasan Palloseura on lainannut 18-vuotiaan walesilaislupauksen West Bromwich Albionin reservijoukkueesta.

Vuonna 1993 syntynyt Liam O’Neil tulee Vepsuun neljän kuukauden mittaisella lainasopimuksella. Päävalmentaja Olli Huttunen kävi helmikuun lopussa West Bromia manageroivan Roy Hodgsonin vieraana tutustumassa seuran nuoriin pelaajiin, ja kiinnitti ensimmäisenä huomionsa juuri O’Neiliin. 

- Katsoin harjoituksia ja näin yhden reservipelin, jossa Liam pelasi. Asenne on raudanluja, ja tietynlainen johtajuus näkyi kaikessa tekemisessä. Hän ohjasi joukkuetta ja piti ääntä, ja on selkeästi johtajatyyppi. Hän oli siitä reservijoukkueesta ykkösvalinta meille, Huttunen kertoo VPS:n verkkosivuilla. 

Oka kuvailee tuoreinta VPS-hankintaa yleispelaajaksi, joka pystyy suoriutumaan hyvin monella eri pelipaikalla. 

- Mehän menemme kaiken kaikkiaan kapealla ja pienellä ringillä, ja tarvitsemme monipuolisia pelaajia. Liam pystyy pelaamaan keskikentän keskustan puolustavammassa roolissa, mutta myös molempia laitapuolustajia tai topparia. Hän tuo meille runsaasti erilaisia vaihtoehtoja, Huttunen jatkaa. 

Walesilainen on pelaajana nuori, mutta hänellä on jo kokemusta West Bromwichin reservijoukkueesta. Reservipeleissä vastassa on ollut lukuisia huippupelaajia. O’Neil on myös harjoitellut West Bromwichin edustusjoukkueen kanssa paljon, mutta ei vielä ole saanut tilaisuuttaan. 

- Hän on pelannut Manchester Unitedin ja Arsenalin kaltaisten joukkueiden reservejä vastaan, kohdannut maailmantähtiä ja pärjännyt niissä peleissä. Uskoisin kyllä hänen olevan valmis astumaan Veikkausliigaan, Huttunen toteaa. 

O’Neilin laina loppuu alustavasti elokuun alkupäivinä. Huttusen mukaan sen jatkaminenkin voi tulla kyseeseen. 

 


  • Yhteistyössä: