Parikka on pelannut koko tähän astisen uransa HJK:ssa
23.11.2011 17:48:00

Jarno Parikka Vaasan Palloseuraan

Vaasan Palloseura saa riveihinsä HJK:ssa voittamaan tottuneen hyökkääjän, kun Jarno Parikka liittyy joukkueeseen.

Vantaalta kotoisin oleva Parikka aloitti jalkapallouransa Korson Palloseurassa, ja siirtyi 14-vuotiaana Helsingin Jalkapalloklubin junioriorganisaatioon. Nyt 25-vuotias kärkimies nousi Klubin liigamiehistöön kaudella 2006, ja pelasi seurassa sen jälkeen kaikkiaan 118 liigaottelua.

Suurlupauksena pidetyn Parikan läpimurto tapahtui kaudella 2008. Mies iski liigassa yhdeksän osumaa, ja oli tuolloin joukkueensa paras maalintekijä. Kokemusta on kertynyt Klubin lisäksi mittavasti poikien ja nuorten maajoukkueista. Parikka kuului myös vuoden 2009 alle 21-vuotiaiden EM-lopputurnaukseen selvinneiden Pikkuhuuhkajien vakiokalustoon.

Liigassa korsolaisen näyttömahdollisuudet jäivät Klubissa viime vuosina vähemmälle ja Parikka kertookin olevansa siirrosta hyvillä mielin.

- Olen saanut Vepsusta todella positiivisen kuvan heti ensimmäisestä yhteydenotosta alkaen. Keskustelut Okan [Olli Huttunen] ja muiden ihmisten kanssa ovat saaneet minut vakuuttuneeksi siitä, että täällä tehdään erittäin hyvää juttua, Parikka toteaa seuran verkkosivuilla.

Vepsun tulevan kauden joukkueesta näyttäisi olevan Parikan mukaan tulossa varsin iskukykyinen.

- Kyllä se itsellekin oli yksi iso juttu, että haluaa eteenpäin tähtäävään joukkueeseen. VPS on antanut ehdottomasti sellaisen käsityksen itsestään ja tehnyt hyviä hankintoja. Fowler ja Strandvall ovat kovia pelimiehiä. Vaikuttaa siltä, että Vepsulla on halukkuutta kehittää seuraa pitkäjänteisesti, eikä millään oikoteillä, hyökkääjä kertoo.

Koko ikänsä pääkaupunkiseudulla asuneelle ja Klubissa yli kymmenen vuotta viettäneelle Parikalle lähteminen Vaasaan oli merkittävä päätös. Mies on kuitenkin valmis ottamaan haasteen vastaan.

Katso Parikan mietteet menneestä kaudesta ja valmistautumisesta uuteen Veikkausliigan videoista.

 


  • Yhteistyössä: