Tahvainen jatkaa Jarossa.
18.11.2011 15:48:00

Kevin Peth Jaroon, Timo Tahvanaiselle jatkosopimus

Nuori lahjakkuus Kevin Peth liittyy Jaroon kaksivuotisella sopimuksella. Timo Tahvanaisen jatkosopimus pitää miehen Pietarsaaressa ainakin ensi kauden.

Närpes Kraftin kasvatti Kevin Peth siirtyy Jaroon kaksivuotisella sopimuksella. Vuonna 1993 syntynyt lahjakkuus siirtyi suoraan Närpiöstä Italiaan Cesenan organisaatioon syksyllä 2009. Kesken kuluneen kauden Peth palasi Suomeen ja kävi Pietarsaaressakin harjoittelemassa pariin otteeseen. Loppukausi kuitenkin kului Vaasassa VPS:n riveissä, jossa mies kirjautti tililleen uransa viisi ensimmäistä Veikkausliigaottelua. Samalla tuli tehtyä uran ensimmäinen Veikkausliigamaali, kun nuorukainen osui vierasottelussa MYPAa vastaan. Lisäksi Peth on kuulunut Suomen nuorisomaajoukkueiden vakiokalustoon.

Peth itse viihtyi parhaiten keskikentällä, mutta 186-senttinen nuorukainen on totuttu näkemään myös puolustuksessa. Nuoren pelaajan tavoitteet ovat ensi kaudelle selvät.
- Oli hauskaa saada kokeilla Veikkausliigaa jo kuluneella kaudella. Ensi kaudella tavoitteena on tietenkin harjoitella hyvin ja ansaita niin paljon peliaikaa kuin mahdollista. Olen pelannut Italiassa keskuspuolustuksessa, mutta itse pelaisin mieluiten keskikentällä, Peth toteaa Jaron verkkosivuilla.

Keskikenttäpelaajan perässä oli kauden päätteeksi useampikin seura, mutta Peth valitsi Jaron selvistä syistä.
- Uskon että pelaaminen ja harjoitteleminen Alexei Eremenko alaisuudessa  auttaa minua kehittymään ja viemään minua urallani eteenpäin. Olen innoissani uudesta haasteesta, Peth päättää.

Tahvanainen siirtyi Jaroon kuluneen kauden Tammikuussa lyhyen testijakson päätteeksi. Vuonna 1986 syntynyt keskikenttäpelaajan peliaika oli alkukaudesta niukassa, joten mies lainattiin Ykköseen KPV:n joukkueeseen. Tahvanainen palasi Jaroon syyskuun alussa lunastaen häneen kohdistuneita odotuksia kauden viimeisissä otteluissa. Vaikka maalitili jäikin avaamatta, niin Tahvanainen syötti kolme maalia ja järjesti tukun herkullisia maalipaikkoja. Nopea, taitava ja arvaamaton pelaaja merkkautti tililleen ensimmäisellä Veikkausliigakaudellaan yhteensä 15 liigaottelua.

 

 


  • Yhteistyössä: