Sampsa Timoska on vakuuttanut MYPAn keskikentällä.
22.9.2011 18:51:00

Sampsa Timoskasta Veikkausliigan elokuun pelaaja

Veikkausliiga on valinnut elokuun kuukauden pelaajaksi MYPA:n kokeneen Sampsa Timoskan.

Kouvolalaisten keskikentän pohjalla mainioita otteita esittänyt Timoska on ollut vahvassa roolissa kouvolalaisten noustessa sarjataulukossa ylöspäin.

Timoskan mukaan MYPA on kauden edetessä noussut todella vaikeasta paikasta.
- Joukkue on parantanut otteita koko ajan ja lähtökohdat olivat aika huonot surkean alkukauden jälkeen. Olemme kuitenkin nousseet sieltä ja täytyy nostaa koko joukkueelle hattua, sillä meillä on aika kapea rinki ja paljon loukkaantumisia, mutta olemme silti pystyneet saamaan hyviä tuloksia, Timoska sanoo.

Pelipaikka puolustavana keskikenttäpelaajana on Timoskalle uusi. Aiemmin hänet on totuttu näkemään puolustuslinjassa. Vähitellen rooli on käynyt kuitenkin yhä tutummaksi.
- Nyt uskallan ehkä osallistua hyökkäyksiin enemmän kuin alkuaikoina ja hiljalleen oppii pelaamaan entistä enemmän muiden pelaajien kanssa. Paljon on kuitenkin vielä tällä paikalla vielä opittavaa. Pääasiallisesti pyrin keskittymään puolustuspelaamiseen, sillä se on koulutukseni, mutta pyrin myös nykyisin entistä aktiivisemmin mukaan myös hyökkäyspeliin.

Katso myös Timoskan haastattelu Viihde-osiosta.

Sami Ristilä kuukauden valmentaja

Kuukauden valmentajan titteli elokuussa menee Hakan Sami Ristilälle. MYPA:n tavoin Haka on ollut vahvassa nousussa ja eteni elokuussa voitosta voittoon ennen tappiota sarjataulukon kärkijoukkue HJK:lle.
- Meillä oli erinomainen elokuu. Klubia vastaan olisimme paremmalla onnella voineet saadakin jotain mukaamme hyvällä toisen puoliajan pelillä.
- Sitä ennen meillä oli kaksi kovaa vieraspeliä ja sitten Inter kotona jonka voitimme todella hyvän pelin jälkeen. Se oli meidän kauden paras esityksemme ja kaikin puolin onnistunut peli, jossa meillä paketti pysyi koko ottelun ajan. Kuopiosta ja Rovaniemeltä saimme sitten raavittua tärkeät voitot, Ristilä kertaa.

Ristilä jakaa kiitosta esityksistä ja myös kuukauden valmentajan tittelistä koko ryhmälle.
- Koko joukkue on tehnyt hyvin töitä ja tämä on tunnustus koko joukkueelle ja taustoille myös. Voisi nostaa monta pelaajaa esiin jotka ovat pelanneet erinomaisesti viime peleissä. Tästä on hyvä lähteä jatkamaan syksyä.

Haka noussut monta kertaa tappioasemasta vähintään tasoihin tällä kaudella, kuten nähtiin elokuussa RoPSia vastaan, jolloin Haka käänsi pelin voitokseen.
- Se on ollut mielestäni yksi tämän kauden suurimpia juttuja, että olemme pystyneet nousemaan tappioasemasta. Joukkue on ollut yhtenäinen ja kasvanut kauden aikana. Isoja romahduksia ei ole kauden aikana sattunut kuin pari. Emme anna missään vaiheessa periksi emmekä tingi työnteosta ja sitten katsotaan mitä sen jälkeen jää käteen, ”Risu” kehuu.
- Ilahduttavaa on kuitenkin myös, että sen ohella myös peli on kehittynyt koko ajan ja olemme menneet koko ajan eteenpäin.

Veikkausliigan elokuun joukkueesta eniten pelipaikkoja miehitti puhtaan neljän voiton saldon kirjannut HJK, joka sai joukkueeseen neljä pelaajaa. Hakasta mukaan mahtui valmentaja Ristilän lisäksi kaksi pelaajaa, samoin TPS sai joukkueeseen kaksi miestä. MYPA, FC Honka ja FF Jaro ovat joukkueessa edustettuina yhden pelaajan voimin kukin.

Veikkausliigan elokuun joukkue (4-3-2-1):

Henrik Moisander (TPS)
Antti Ojanperä (Haka) – Mathias Lindström (HJK) – Jarkko Hurme (TPS) – Tuomas Kansikas (HJK)
Sebastian Sorsa (HJK) – Sampsa Timoska (MYPA) – Jarno Mattila (Haka)
Teemu Pukki (HJK) – Demba Savage (Honka)
Irakli Sirbiladze (Jaro)

Kuukauden pelaaja: Sampsa Timoska (MYPA)
Kuukauden valmentaja: Sami Ristilä (Haka)

 


  • Yhteistyössä: