8.9.2011 9:56:00

Jami Walleniuksesta Veikkausliigan Legenda

Turun Juhlapäivän ottelussa nimettiin jälleen uusi Veikkausliigan Legenda. Kunnian sai tällä kertaa FC Interin pitkäaikainen vaikuttaja, nykyinen valmentaja Jami Wallenius.

Jami Wallenius pelasi ensimmäisen liigaottelunsa huhtikuussa 1991 Jaro-paidassa. Kolmen Pietarsaaressa vietetyn kauden jälkeen puolustaja palasi kotikaupunkiinsa ja auttoi FC Interiä nousussa Veikkausliigaan vuonna 1996. Peliura päättyi vuonna 2001 190 ottelun jälkeen. Wallenius jäi Sinimustien organisaatioon ja toimii nykyään Job Dragtsman kakkosvalmentajana.

Wallenius on Legendaksi valinnastaan mielissään ja kertoo haastattelussa muun muassa roolistaan valmentajana Turun tiukoissa paikallisotteluissa. Inter porskuttaa Veikkausliigassa toisena 11 pistettä kärkeä jäljessä, mutta valmentaja lupaa turkulaisten vielä haastavan eurokentilläkin onnistumisia hakeneen HJK:n.

- Ehkä ensimmäinen derbyni oli tärkein ja muistorikkain. Valmentajana se ei ole ihan samanlaista. Pitää miettiä kokonaisuuksia. Miettii roolia pelaajana ja valmentajana, niin onhan se erilaista, Wallenius pohtii.

- Pyrimme voittamaan jokaisen jäljellä olevan ottelun, jos se vain suinkaan on mahdollista ja miksei olisi? Meillä on hyvä joukkue. Pyrimme ottamaan matsin kerrallaan ja Klubin kiinni. Katsotaan lopussa miten käy.

Katso haastattelu kokonaisuudessaan Veikkausliigan Viihde-osiosta.

Palkinnon Legendalle ojensi Veritas stadionilla Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa. Veikkausliiga onnittelee Jami Walleniusta nimityksestä Legendaksi.

 


  • Yhteistyössä: