Tero Suominen pelasi liigassa 196 ottelua.
1.7.2011 14:00:00

Tero Suominen Veikkausliigan Legendaksi

Seitsemän vuotta FF Jaron riveissä puolustanut Tero Suominen on uusi Veikkausliigan Legenda. Hänet palkitaan keskiviikon Juhlaottelun, Jaro-RoPS, yhteydessä.

Suominen pelasi Veikkausliigassa yhtäjaksoisesti vuodet 1991–1998 sekä yhden kauden vuonna 2002. Kovaotteinen puolustaja luuti kaudet -97-98  VPS:ssä, mutta muutoin Suominen edusti uskollisesti Jaroa. Mies on yllättynyt kohdalleen osuneesta kunniasta.
- En olisi voinut uskoa, että tämä kunnia sattuisi minulle. Legenda-listalla on kuitenkin sen verran kovia pelimiehiä, joita olen katsonut ylöspäin. Tämä on iso yllätys, mutta mieluinen sellainen. Ilmeisesti liukutaklaava vasen pakki on jäänyt jonkun mieleen, Suominen lohkaisee nauraen.

Hetken mietittyään 195 liigataiston mies uskoo tietävänsä syyn siihen, että miksi juuri hän saa kunniamaininnan.
- Tiedän, että fanit pitivät minusta. Olen aina ollut periksi antamaton pelaaja, joka taistelee loppuun asti. Vaparitkin saattoivat joskus upota, Suominen toteaa.

Oman peliuran kohokohtia olivat Jaron nousu liigaan sekä vuoden 1996 Intertoto-ottelut. Vuoden 1997 ja -98 hopeamitalit VPS:n paidassa himmenevät parhaille hetkille pietarsaarelaisseurassa.
- Nousimme liigaan 1990, ja se oli kova juttu. Sitä kautta sitä itsekin pääsi pelaamaan sille tasolle. Toinen mukava muisto liittyy vuoden 1996 europeleihin Intertoto-cupissa. Niitä otteluita oli hieno pelata.

”Uskon Jaron parantavan”

Vaikka aktiiviura korkeimmalla sarjatasolla päättyi liki vuosikymmen sitten, jalkapallo ei ole kadonnut Suomisen elämästä.
- Kevättalveen asti jäähdyttelin eri sarjatasoilla pelaten. Tällä hetkellä en pelaa itse, mutta olen mukana poikani joukkueen valmennustiimissä. Futis on ollut aina hauskaa, enkä taida päästä siitä ikinä eroon, Suominen kertoo.

Mies kertoo seuraavansa Jaron otteita tarkasti. Tämä kausi on sujunut tulosten osalta mollivoittoisesti. Suominen luottaa täysin päävalmentaja Alexei Eremenko seniorin tekemiseen.
- Tunnen Eren niin hyvin vuosien takaa, että luotan häneen. Hänellä on oma systeemi, joka toimii. Tulokset tulevat jossain vaiheessa, se on varma, Eremenkon monivuotinen joukkuekaveri vakuuttaa.
- Uskon Jaron parantavan ja toivon sydämestäni, että muutkin pietarsaarelaiset tukevat joukkuetta.

Entinen liigajyrä ei näe isossa mittakaavassa suomalaisen jalkapallon päällä mustia pilviä, vaikka viimeaikojen uutisointi on ollut vahvasti negatiivissävytteistä.
- Jokaisella alalla on omat huonot juttunsa, kuten jalkapallollakin. Tärkeintä on päästä ikävistä asioista pysyvästi eroon. Asiat eivät ole ikinä yksiselitteisiä, emmekä ikinä tiedä asioiden koko totuutta, Suominen muotoilee kantansa kevään ja alkukesän kohu-uutisiin.

Mies näkee suomalaisen jalkapallon elävän uutta tulemista.
- Parempaa on ehdottomasti luvassa. Parin kolmen vuoden päästä A-maajoukkue on mielenkiintoisessa tilassa. Jos me futisihmiset annamme periksi oman lajimme suhteen, niin kuka sitten uskoo puolestamme, Suominen kyselee.

 


  • Yhteistyössä: