Hyypiä debytoi Veikkausliigassa kaudella 1992.
2.7.2011 16:44:00

Sami Hyypiästä Veikkausliigan Legenda

Veikkausliigan uudeksi legendaksi on nimetty koko suomalaisen jalkapalloilun todellinen legenda Sami Hyypiä, joka päätti komean uransa tänä keväänä.

Veikkausliigassa Hyypiä debytoi kaudella 1992 ja pelasi heti avauskaudellaan kaikki ottelut. Ennen siirtymistään Euroopan kentille kauden 1995 jälkeen Hyypiä ehti pelata 96 liigaottelua ja viimeistellä kahdeksan maalia. Hopeamitaleita Hyypiälle ehti Veikkausliigasta kertyä kolme.

- Onhan tämä ehdottoman hieno kunnianosoitus. Veikkausliigassa pelaaminen oli minulle tärkeää aikaa, sain mahdollisuuden miesten tasolla kovissa peleissä ja se loi pohjaa siirtymiselle eteenpäin uralla, Hyypiä sanoo.

- Veikkausliiga on minusta kaikkiaan erittäin tärkeä sarja jokaiselle suomalaispelaajalle, oli tähtäin sitten missä vain. Minulla on todella hyvät muistot niiltä vuosilta ja MYPA:a kuten Veikkausliigaa muutenkin olen seurannut läpi vuosien tarkkaan.

Hyypiä ei pääse vastaanottamaan palkintoaan sunnuntaina HJK-pelissä, mutta palkinto tullaan luovuttamaan hänelle myöhemmin nimettävän MYPA:n kotiottelun yhteydessä tällä kaudella.

Veikkausliiga nimeää tällä kaudella 12 uutta legendaa Juhlapäivien yhteydessä. Aikaisemmin tällä kaudella legendoiksi ovat nimetty Markku Peltoniemi sekä Jari Ilola.

 

 


  • Yhteistyössä: