"Ippe" RoPS-paidassa vuonna 1997
29.6.2011 7:45:00

RoPS-legenda Jari Ilola: Uran päättäminen RoPS:ssa oli aina ajatuksissa

Veikkausliiga nimeää ja palkitsee kauden 2011 Juhlapäivien yhteydessä 12 uutta Legendaa - yhden jokaisena Juhlapäivänä. Toinen uusi Legenda palkitaan torstaina ottelun RoPS-TPS yhteydessä. Legendaksi on nimetty kaudella 1995 RoPS:n paidassa Veikkausliigadebyyttinsä tehnyt Jari Ilola.

- Valinta oli kyllä yllätys, mutta mukavahan se on aina saada tunnustusta, lämmittää mieltä, iloinen Jari Ilola toteaa.

RoPS:n ja HJK:n riveissä kaikkiaan 137 liigaottelua pelannut ja niissä 16 maalia viimeistellyt keskikenttämies pelasi urallaan 30 kertaa A-maajoukkueessa ja teki yhden maaottelumaalin.

- Mestarien liiga HJK:n kanssa on ehdottomasti yksi virstanpylväs, jota mielellään muistele. Ruotsissa sarjan voitto ja maajoukkueesta on myös mukavia muistoja. Ensimmäiset pelit RoPS:ssa tulee myös helposti mieleen, ”Ippe” muistelee.

Vuonna 2003 ura jatkui Ruotsissa ja IF Elfsborgin paidassa. Hieno ura ei kuitenkaan saanut aivan arvoistaan päätöstä, kun pelaajan polvet alkoivat reistailla. 

- Minulla on jäänyt hyvät muistot. En ole katkeroitunut vaikka loukkaantumisten vuoksi jouduinkin pelihommat jättämään. Sain mielestäni näillä lahjoilla tehtyä ihan hyvän uran. Positiiviset ajatukset siis kaikkiaan.

- Ajatus pelaamisesta Suomessa viimeiset vuodet oli mielessäni oikeastaan koko Ruotsissa olon ajan. Viimeinen vuosi olisi ollut mukava päättää RoPS:ssa. Kaikki ei aina kuitenkaan mene niin kuin suunnittelee. Leikkauksia oli seitsemän vai kahdeksan, eli tosissaan yritin. Hyvä lääkäri uskalsi suoraa sanoa, että nyt ei enää kannata, Ilola kertoo.

Ilola perheineen palasi viime kauden jälkeen Suomeen ja asettui Rovaniemelle. Nyt on siviilityön ohella aikaa seurata RoPS:n otteita katsomon puolelta. Ilola toivoo talven hankaluuksien kääntyvän lopulta seuran voitoksi.

- Mielelläni käyn katsomassa pelejä, mielestäni se näyttää ihan hyvältä huomioon ottaen kaikki se hullun mylly. Toivottavasti tämä olisi RoPS:lle uusi alku ja asiat hoidettaisiin jatkossa niin, että samankaltaisia uutisia ja mediamyllyjä ei tarvitsisi nähdä.

- En aseta heille muita tavoitteita kuin sarjassa säilyminen. Tärkeintä on joukkueen, seuran ja organisaation kehityksen jatkuvuus. Mielestäni ei kannata kurkottaa liian korkealle, kauden lähtökohtiin nähden sarjassa säilyminen on sekä realistinen tavoite että hyvä saavutus.

 


  • Yhteistyössä: