Allianssissa kaudella 2002 syntyi 13 maalia
7.10.2010 10:55:00

Petteri Kaijasilta päättää komean uransa

Petteri Kaijasilta, 36, lopettaa kunniakkaan jalkapallouransa. Hyökkääjä on tahkonnut maaleja Ykkösessä viimeiset seitsemän kautta PK-35 Vantaalla. Tätä ennen turkulaislähtöinen pelaaja ehti voittaa muun muassa koko mitalikirjon kotimaisessa liigassa.

Kaijasilta teki liigadebyyttinsä vuonna 1995. Ykköseen hän siirtyi MYPA:sta 2004.

- Seitsemän kauden jälkeen PK-35:stä on tullut vähän kuin oma seura. Se on tuntunut mun jutulta. Seitsemän kautta myös kapteenina ja parhaana maalintekijä – tuntuu aika huikealta. On tullut jotain tehtyäkin. Vaati yllättävän paljon aikaa, että uskalsi tuon (lopettamisen) sanoa ääneen, kertoo Kaijasilta päätöksen tehtyään.

Kaijasilta on tehnyt erittäin merkittävän uran suomalaisessa jalkapallossa. Meriittilistalta löytyvät muun muassa Veikkausliigan maalipörssin kolmas sija vuonna 2002, mestaruus MYPA:n kanssa kaudelta 2005 sekä yhteensä 170 liigaottelua. Ykkösessä Kaijasilta tehtaili eniten maaleja 2006 ja 2007. Maaotteluja miehen tilillä on kolme.

 - Jokaisessa joukkueessa on tapahtunut jotain, joka on jäänyt muistoksi. Voisin nostaa jotain tiettyjä maaleja tai voitto-otteluita urani kohokohdiksi. Ensiesiintyminen maajoukkuepaidassa ja ensimmäinen maaottelumaali Kreikkaa vastaan olivat hienoja kokemuksia. Vuonna 1998 pelattiin Intertoto cupissa Sveitsissä FC Sionia vastaan ja yliajalla tein maalin, joka ratkaisi jatkoonpääsyn Tepsille, luettelee pelaaja uransa kohokohtia.

Petteri Kaijasilta tunnetaan pelillisten taitojensa lisäksi kohteliaana ja älykkäänä ihmisenä. Ensin mainitusta todisteena on muun muassa vuoden herrasmiespelaajapalkinto Ykkösessä kaudella 2006.

 - Eniten jään kaipaamaan yksittäisiä juttuja, joita voi tapahtua ihan pukukopissa tai treeneissä. Siinä joukkueessa mukana oleminen, arkipäiväisiä asioita, mutta juuri ne pitävät kiinni lajissa. Jokaisesta joukkueesta on jäänyt jotain mukaan.

Vielä kuluvallakin kaudella kymppipaita on iskenyt joukkueelleen seitsemän osumaa, ollen joukkueensa paras maalintekijä yhdessä Daniel Nwoken kanssa. Mihin pettämätön maalivainu perustuu?

- Varsinkin iän myötä maalintekoon kohdistuvat paineet osaa jättää pois. Paineista on alkanut jopa nauttimaan enemmän ja käyttämään hyödyksi positiivisessa mielessä. Maaleja tulee näin helpommin. En kuitenkaan usko, että tuurilla tehdään paljon maaleja. Jotain luontaista kykyä maalintekijöissä aina on. Vuosien varrella minulle on tullut rauhallisuutta. Maalipaikan tultua malttia on enemmän. Toistoja on tullut uran varrella jo niin paljon, että se todella tulee jo selkärangasta. Sitä vaan sitten osaa laittaa pallon maaliin.

”Kaya” päättää uransa sunnuntaina 10.10. klo 18.30 ISS Stadionilla Ykkösen ottelussa FC PoPaa vastaan.

- PoPa on aina kiva voittaa. Seuramme puitteilla ja historian tuntien olen aika varma, että PK on liigassa parin vuoden sisään.

 


  • Yhteistyössä: