Riku Riski sinetöi TPS:n voiton.
28.9.2010 12.49.00

TPS vei Suomen Cupin

Suomen Cupin finaalipäivää vietettiin lauantaina Helsingissä. Cup-päivä huipentui HJK:n ja TPS:n väliseen miesten finaaliin. TPS nappasi historiansa kolmannen Suomen Cupin tittelin 2-0 (1-0) -voitolla.

HJK lähti otteluun vahvasti ja pääsi erinomaiseen maalipaikkaan heti ottelun alussa, kun Akseli Pelvas pääsi puskemaan Johannes Westön keskityksestä, mutta pusku meni ohi maalin. Hiljalleen vierasjoukkue sai enemmän otetta pelistä ja hallitsi kenttätapahtumia. TPS:n hallinta tuotti tulosta 34. minuutin kohdalla, kun Toni Kolehmainen ampui kierteisen vapaapotkun tolpaan ja jälkitilanteesta Mika Ääritalo sai ammuttua pallon HJK-maalin kattoon.

Puoliajalla HJK haki lisää hyökkäysvoimaa laittamalla Teemu Pukin ja Juho Mäkelän kentälle sekä loppupuolella vielä Jarno Parikan. HJK saikin luotua painetta TPS:n maalille ja useita vaarallisia tilanteita.

Omat mahdollisuutensa saivat niin Juho Mäkelä, Teemu Pukki, Johannes Westö kuin Demakin, mutta kerta toisensa jälkeen Jukka Lehtovaara nollasi Klubin yritykset huipputorjunnoillaan ja piti maalinsa puhtaana.

Roope Riski kolautti vielä kesken Klubi-painostuksen tolppaan vajaat kymmenen minuuttia ennen loppua. TPS:n voitto kuitenkin sai sinettinsä viimeitään yliajalla, kun Babatunde Wusu vapautti Riku Riskin läpiajoon. Riski sijoitti varmasti taka-alakulmaan ja TPS:n juhlat saattoivat alkaa.

Suomen Cupin voitto oli TPS:lle sen historian kolmas. Ottelua seurasi 5137 joka on suurin finaalin katsojamäärä sitten vuoden 1995.