24.12.2007 15:17:00

Legenda Muistelee: HJK Rissaselle rakkain

Kari Rissanen pelasi urallaan 399 pääsarjaottelua kaikkiaan kuudessa eri joukkueessa. Ei ole yllätys, että HJK:ssa jalkapallo oppinsa nuorempana ammentanut ja suurimman menestyksen saavuttanut Rissanen pitää joukkuetta rakkaimpana.

”Kajen” liigaura päättyi kauden 2003 jälkeen AC Allianssin paidassa. Nyt muutama vuosi myöhemmin tullut Veikkausliigan legenda –titteli lämmittää kovaotteisena pelaajana muistettavan Rissasen mieltä.

- Todella mukavaahan tämä on, että vielä muistetaan. uran päättymisestä on muutamia vuosia mennyt, mutta ihan positiivinen yllätys, ”Kaje” sanoo.

Lähes 20-vuotisen pääsarjauran varrelta on jäänyt muisto jos toinenkin mieleen. parhaat liittyvät tietenkin menestysvuosiin ja maajoukkuepeleihin.

- Suurin menestys tuli HJK:n paidassa, joten kyllä ne muistot myös sinne liittyvät. HJK:n paidassa tuli neljä mestaruutta kuuden vai seitsemän vuoden aikana. Se on aika hyvin, Rissanen kertoo.

- Myös maajoukkuepelit ovat jääneet hyvin mieleen. Olihan se aika hienoa, kun vanhoilla päivillä pääsi vielä kokeilemaan sielläkin, ”Kaje” jatkaa.

Paluumuuttajissa legenda-ainesta

Kun pelaajien vienti ulkomaille on koko ajan kasvanut, niin koko uransa liigassa pelaavia pelaajia on yhä vähemmässä. Tulevaisuuden mahdollisiksi legendoiksi Rissanen heittääkin ilmoille liigaan palaavat pelaajat.

- Onhan se selvä, että paluumuuttajat tekevät hyvää kotimaan futikselle. Heissä on varmasti legenda-ainesta. Mielestäni on hieno nähdä, että he jaksavat vielä tulla tosissaan pelaamaan ja taistelemaan kotimaan sarjaan pitkän uran jälkeen, ”Kaje” sanoo.

Suomifutis on ehtinyt muuttumaa melko paljon Rissasen uran aikana. Suurimmat muutokset Rissanen näkee itse seurojen toiminnassa. Kaikki on nykyisin paljon ammattimaisempaa.

- Jokaisen seuran toiminta on muuttunut paljon ammattimaisempaan suuntaan. On palkattu paljon lisää ihmisiä hoitamaan asioita ja kaikki pyritään tekemään paremmin. Myös harjoittelussa on tapahtunut muutos, sillä 1980-luvulla treenattiin vielä kerran viikossa, kun 90-luvun puolivälissä päivisin oli jo kahdet treenit, Rissanen kertoo.

Tämän hetkistä jalkapallon tilaa Suomessa Rissanen pitää ainakin kohtuullisena

- Sanotaan että on se ihan ok. Kuitenkin aika vähän nuoria pääsee edustusjoukkueeseen. Maajoukkue meni taas paljon eteenpäin tällä kaudella. ja jos mietitään olosuhteita, niin kyllä ne alkavat olemaan erinomaisessa kunnossa, Rissanen tietää.

Nykyisin myös urheilun parissa

Rissaella on tällä hetkellä ensimmäinen vuosi, kun hän ei ole pelaajana tai valmentajana missään joukkueessa. Hommia kuitenkin riittää.

- Tällä hetkellä on se tilanne, että meneillään on ensimmäinen vuosi kun minulla ei ole pelaaja- tai valmentajasopimusta. Omat pojat kuitenkin pelaavat, joten he pitävät kyllä kiireisenä, ”Rissanen” kertoo

- Muuten olen neljä vuotta pyörittänyt omaa firmaa. Olen urheiluhieroja, joten sitäkin kautta tulee oltua urheilun parissa. Omasta urheilu-urasta on myös hyötyä tässä hommassa, ”Kaje” jatkaa.

Nähdäänkö Kari Rissanen mahdollisesti vielä viheriön tai valmennuksen puolella?

- Katsotaan mitä tuleman pitää. Varsinkin seurajalkapallossa pitää ymmärtää myös se taloudellinen seikka. Jos vanhoja pelaajia halutaan mukaan valmennukseen, niin ei se aina voi olla pelkkää hyväntekeväisyyttä. Täytyy muistaa, että taloudellinen puoli on myös tärkeä, ”Kaje” sanoo.

 


  • Yhteistyössä: