21.1.2011 18:03:00

Lasse Lehtisestä Veikkausliigan puheenjohtaja

Lasse Lehtinen, toimittaja, fil.tri., on kutsuttu Jalkapalloliiga ry:n hallituksen puheenjohtajaksi keskiviikkona pidetyssä vuosikokouksessa. Uusi puheenjohtaja ottaa tehtävät vastaan välittömästi Veikkausliigan hallitusta viimeiset viisi vuotta luotsanneelta Hannu Rautiaiselta.

Veikkausliiga saa Lasse Lehtisestä Suomessa erittäin tunnetun keulakuvan ja intohimoisen jalkapallon ystävän.  Lehtinen sanoo innostuneensa jalkapallosta syvällisemmin juniorityön kautta yli kaksikymmentä vuotta sitten.
- Ruohonjuuritasolla tehty vapaaehtoinen työ on korvaamaton osa kolmatta sektoria, se ehkäisee osaltaan nuorten syrjäytymistä ja toimii sosiaalisena liimana yhteiskunnassa, Lehtinen sanoo.
- Ammattimainen jalkapalloilu puolestaan tuottaa esikuvia, jotka innostavat yhä uusia ikäluokkia lajin pariin. Ooppera tarvitsee Karita Mattilan kaltaisia idoleja, jalkapallo Jari Litmasen ja Sami Hyypiän.

Euroopan parlamentin Friends of Football –ryhmän puheenjohtajuus tarjosi Lehtiselle kansainvälisen näköalapaikan maailman suosituimpaan urheiluun.
- Kaikkialla Euroopan kasvukeskuksissa menestyvät nimekkäät urheilujoukkueet ovat korkeakoulujen ja kulttuuritarjonnan ohella tärkeitä asukkaiden viihtyvyyden ja myös elinkeinoelämän houkuttelevuuden kannalta, uusi puheenjohtaja sanoo.
- Tämän yhteyden huomaamisessa on Suomessa vielä työsarkaa.

Vuosikokouksessa valittiin myös varapuheenjohtaja sekä hallinnollisia päätöksiä valmisteleva työvaliokunta. Varapuheenjohtajaksi valittiin Ari Lahti ja työvaliokunnan jäseniksi Kari Haapiainen, Niklas Storbacka sekä Stefan Håkans. Lisäksi työvaliokuntaan kuuluvat liigan puheenjohtaja sekä varapuheenjohtaja. Veikkausliigan ylin päättävä elin on sen hallitus, jossa on edustaja kustakin liigaseurasta. Kokouksen yhteydessä toimitusjohtaja Jan Walden päätti työskentelynsä Veikkausliigan palveluksessa ja tehtävät siirtyivät Timo Marjamaan vastuulle.

 


  • Yhteistyössä: