Juho Mäkelä iski hattutempun.
3.5.2010 13:53:00

Mäkelän hattutemppu liikaa VPS:lle

HJK:n hyökkääjä Juho Mäkelä oli päivän nimi Hietalahdessa, kun HJK haki 3-0 (1-0) -vierasvoiton. Mäkelä laukoi ottelussa hattutempun ja johdatti Klubin sarjataulukon kärkipaikalle. Mäkelä on viimeistellyt tällä kaudella jo kuusi maalia.

HJK tuli ottelun alkuun vahvasti ja hallitsi hienokseltaan avausjaksoa. Kymmenen minuutin pelin jälkeen VPS kuitenkin sai pelin juonesta kiinni ja hallitsi kenttätapahtumia seuraavat parikymmentä minuttia. Avauspuoliajan loppu oli taas HJK:lta vahvaa pelaamista.

Kummallakaan joukkueella ei ollut mitään huippuvaarallisia paikkoja avauspuoliskolla, mutta HJK sai luotua muutaman puolittaisen paikan. Lopulta ottelun avausmaali näki myös päivänvalon, kun Juho Mäkelä onnistui maalinteossa 45. minuutilla. Danny Hoesen syötti puolustuslinjan taakse ja Mäkelä ehti palloon juuri ennen VPS-vahti Jung-Hyuk Kwonia ja sijoitti pallon maaliin. Näin tauolle mentiin HJK:n johtaessa.

Toista puoliaikaa oli pelattu seitsemän minuuttia, kun Hoesen syötti Johannes Westölle, joka jatkoi päätyrajan tuntumasta pallon keskelle, jossa Mäkelällä oli helppo työ sijoittaa lähietäisyydeltä pallo verkkoon.

73. minuutilla Mäkelä täydensi iltansa, kun Rafinha syötti hänelle rangaistusalueelle. Mäkelä otti pallon haltuun puolustajien välissä, kääntyi ja laukoi pallon varmasti takakulmaan. HJK:n kolmannen maalin jälkeen ottelun loppu oli lähinnä pelailua, jossa kummallekaan joukkueelle ei enää auennut vaarallisia maalipaikkoja.

Voitolla HJK nousi seitsemään pisteeseen ja sarjakärkeen. Seuraavaksi HJK kohtaa kotikentällään maanantaina AC Oulun. VPS:lla on sitä vastoin kolmesta ottelusta koossa kolme pistettä ja seuraavaksi vaasalaiset matkaavat perjantaina Turkuun TPS:n vieraaksi.

 


  • Yhteistyössä: