Pekka Kainu puski ottelun avausmaalin.
26.4.2010 11:04:00

VPS haki pisteet Maarianhaminasta

VPS katkaisi IFK Mariehamnin pitkän tappiottomien kotiotteluiden sarjan, kun se aloitti sarjakautensa 3-0 (1-0) -vierasvoitolla. Kotitappio oli IFK:lle ensimmäinen sitten 27.8.2008. VPS:n maaleista vastasivat Pekka Kainu, Valtter Laaksonen sekä Antonio Inutile.

Ottelun alku oli vauhdikas ja ottelun ensimmäinen maalipaikka tuli VPS:lle. Jussi-Pekka Savolainen haastoi hyvin IFK-puolustusta ja pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä, mutta Gustav Långbacka nappasi pallon helposti syliinsä.

Pari minuuttia myöhemmin ja kotijoukkue oli lähellä maalintekoa. IFK sai vapaapotkun noin 25 metristä ja Petteri Forsell pääsi laukomaan, mutta kotiyleisön epäonneksi pallo kilpistyi ylärimaan.  Jälleen muutama minuutti edellisestä ja Mate Dujilo pääsi laukomaan vaarallisesti, mutta kuti meni yli VPS-maalin. 17. minuutilla IFK sai kulmapotkun jonka Forsell lähetti toiseen aaltoon, josta Mika Niskala pääsi tykittämään suoraan ilmasta, mutta kuti meni yli maalin.

Reilun puolentunnin pelin kohdalla Jussi Äijälä lähetti keskialueelta vapaapotkun IFK:n maalille ja Pekka Kainu ohjasi päällään pallon komeasti yläkulmaan. Maali jäikin avauspuoliajan ainokaiseksi.

Toisen puoliajan ensimmäinen paikka siunaantui IFK:lle kulmapotkusta. Forsell lähetti kulman maalille, mutta Tamas Gruborovicsin pusku meni hieman ohi maalin. 58. minuutilla IFK sai lisää kylmää vettä niskaansa. VPS taisteli pallon keskialueella ja Jyri Hietaharju vapautti Valtter Laaksosen karkumatkalle ja hän ampui pallon varmasti takakulmaan vieden vaasalaiset kahden maalin johtoon.

IFK oli lähellä kavennusta pian Laaksosen maalin jälkeen, kun Jung-Hyuk Kwon pudotti keskityspallon ja Ante Simunac pääsi laukomaan irtopalloon, mutta kroaatti joutui niin pieneen kulmaan, että laukaus meni ohi maalin.

85. minuutilla VPS ratkaisi ottelun lopullisesti edukseen. Jussi Aalto kaadettiin vapaapotkun arvoisesti 20 metrin päässä maalista ja tuomitun vaparin tykitti komeasti sisään Antonio Inutile. Inutilen vapaapotku kiersi muurin yli etuyläkulmaan. Enempää maaleja ei sitten nähtykään.

VPS on ollut IFK:lle vaikea vastus kotikentällään, sillä vaasalaiset eivät ole kertakaan Veikkausliigassa lähteneet Ahvenanmaalta kotimatkalle tappio niskassaan.

IFK Mariehamn kohtaa seuraavaksi vieraskentällä lauantaina FC Hongan. VPS sitä vastoin isännöi sunnuntaina HJK:ta.

 


  • Yhteistyössä: