30.3.2010 18:46:00

VPS:lle italialaismaalivahti

Vaasan Palloseura on solminut vuoden sopimuksen italialaismaalivahti Alessandro Marzuolin kanssa. Viime kaudella 26-vuotias veräjänvartija edusti bulgarialaisjoukkue PFC Marek Dupnitsaa.

Italialaisseura Pescarassa jalkapallouransa aloittanut Marzuoli saapuu Suomeen ja Vaasaan Bulgariasta, jossa hän edusti viime kaudella PFC Marek Dupnitsaa. Useita maita kiertäneen vahdin CV:stä löytyy esimerkiksi Hollannin divarissa pelaava FC Oss ja kreikkalaisseura Olimpiakos Volos.

Marzuoli tuli Vepsun testiin amerikkalaisvahti Brian Popen loukkaantumisen osoittauduttua leikkaushoitoa vaativaksi. Testattavana oli myös nuori maalivahti Cercle Bruggesta, mutta Palloseuran päävalmentajan Tommi Pikkaraisen mukaan valinta näiden kahden välillä oli selvä.
- Kaikesta tekemisestä näkee kaverin kiertäneen maailmaa. Työmoraali ja asenne tekemiseen olivat kohdallaan ensimmäisestä harjoituksesta lähtien.

Italialainen on Pikkaraisen mukaan täysin toisenlainen pelaaja ja persoona kuin Vepsun toinen maalivahti, korealainen Kwon Jung-Hyuk.
- Kwon on tällainen stoalainen hahmo, kun taas Alessandro on erittäin tyypillinen italialainen, sieltä tulee tulta ja tappuraa. Maalivahtiemme välillä on hieno ja hauska kontrasti, heidän pelityylinsäkin ovat aivan erilaiset.

Reilut parikymmentä ottelua Bulgariassa viime kaudella pelannut maalivahti on ollut iloinen siitä, kuinka hän on päässyt joukkueeseen sisälle, ja uskoo työmoraalin voimaan.
- Minut on otettu vastaan erittäin, erittäin hyvin. Pelaajamme ovat hyviä ja vahvoja. Toivon, että kovan työnteon kautta saavutamme hyviä tuloksia. Olen viihtynyt täällä hienosti, mutta toivoisin lumen sulavan mahdollisimman nopeasti, Marzuoli hymyilee.

 


  • Yhteistyössä: