Kuninkaasta tehdään patsas.
12.3.2010 7:31:00

Patsashanke Jari Litmasesta toteutuu

Suomalainen ja lahtelainen jalkapalloilu saa oman tunnustuksensa, kun suomalaisen jalkapalloilun suurnimi, Jari Litmanen, saa nimikkopatsaan Lahteen. Hetken keskeytyksissä ollut hanke on käynnistynyt uudestaan vuodenvaihteen jälkeen ja patsaan paljastus on suunniteltu asianmukaiseen päivämäärään: Kymppien kympin patsas paljastetaan suunnitelmien mukaan 1010.2010 Lahdessa.

Hanke on edennyt uudelleenkäynnistämisen jälkeen ripeästi. Patsaan rahoitus, budjetti on 80.000 euroa, toteutetaan kokonaisuudessaan miniatyyripatsaiden myynnillä. Patsaan pienoismalleja on kahta kokoa: suurempaa, noin 37 senttimetrin kokoista patsasta, tehdään vain kymmenen kappaletta Pienempää, noin 20 senttimetrin näköispatsasta, tehdään tilausten mukaan – kuitenkin niin, että Litmasen pelaama A-maaottelumäärä ylittyy. Tällä hetkellä tämä tarkoittaa sitä, että pienoispatsaan pienempää versiota tullaan myymään 131 kappaletta.
Hankkeen aiemmassa vaiheessa toteutettua varainkeräystä ei jatketa, mutta kansalaiskeräyksestä kertyneet varat käytetään täysimääräisesti uudelleen käynnistyneeseen hankkeeseen.

- Tämä on hieno juttu FC Reippaalle ja koko Suomen jalkapalloilulle. Hanke on uudestaan käynnissä ja uskon sen toteutumiseen täysin, toteaa FC Reippaan puheenjohtaja Harri Metsänen.

Alkuperäinen patsaan sijoituspaikka Hiihtostadionilla on edelleen mahdollista, mutta myös Litmaselle oman uran kannalta hyvin tärkeä Lahden Kisapuisto olisi hyvä vaihtoehto. Patsaan veistää lahtelainen kuvanveistäjä Reijo Huttu, joka on ollut alunperinkin hankkeessa mukana. Huttu on paikallisesti tuttu taitelija, sillä hän on veistänyt mm. Lahdessa olevan patsaan ”Vuosien tuki”.

Jari Litmanen toteaa patsashankkeen jatkumisen positiivisena asiana.
- En ole aktiivisesti hankkeessa mukana, kuten en ollut ensimmäisessäkään. Mutta on hienoa, että Reipas on nähnyt vaivaa ja uskoo, että hanke toteutuu. Olen luottavainen, että näin tapahtuu ja annan hankkeelle henkisen tukeni, Jari Litmanen sanoo.

 


  • Yhteistyössä: