Valtter Laaksosta odottavat uudet haasteet.
17.2.2010 10:58:00

Valtter Laaksonen vahvistaa VPS:n hyökkäyspäätä

Vaasan Palloseura on solminut kahden vuoden sopimuksen turkulaislähtöisen Valtter Laaksosen kanssa. Kaudella 2006 kymmenen liigamaalia FC Interissä tehnyt Laaksonen palaa nyt takaisin Suomeen pelattuaan kaksi vuotta Norjan kentillä.

Interissä ja VG-62:ssa useamman vuoden kirjoilla ollut monipuolinen hyökkäyspään pelaaja siirtyi maaliskuussa 2008 Norjan toisiksi korkeimmalla sarjatasolla pelanneen Sogndalin riveihin. Kokemusta kertyi myös Stavanger IF:stä, jossa Laaksonen kävi viime vuonna lainasopimuksella.

Kauden 2006 kymmenen liigamaalin saldo riitti maalipörssin jaettuun seitsemänteen sijaan. Sekä laita- että keskushyökkääjänä pelaamaan tottunut Laaksonen on siis maalintekokykynsä jo todistanut. Pelaajatyypiltään Laaksonen onkin sellainen, joka Vaasan Palloseuran päävalmentajan Tommi Pikkaraisen mukaan täydentää joukkueetta erinomaisesti.

- Hän on juoksuvoimainen, fyysinen ja hyvä maalintekijä. Pelitapansa puolesta sopii meille hyvin.

Tarkkaa roolia Laaksoselle ei vielä ole kaavailtu. Kun kokemusta on sekä laidassa että keskellä hyökkäämisestä, se tarjoaa myös valmennusjohdolle uusia mahdollisuuksia.

- Hyökkääviin tehtäviin Valtter tulee asettumaan, menee sekä keskellä että reunassa. Se on vähän makuasia sitten, että kummassa. Menee yhdellä, kahdella tai kolmella kärjellä pelatessa. Hän sopii niihin kaikkiin.

Laaksonen on kaksivuotisesta sopimuksesta Vaasan Palloseuraan mielissään. Asiat etenivät nopeasti kun sopimus Sogndalin kanssa loppui, mutta se ei ole miestä haitannut.

- Muuttohässäkän jälkeen olen ehtinyt olla vasta muutamissa treeneissä, mutta fiilis on todella hyvä. Perjantaina on ensimmäinen peli, ja mielenkiinnolla odotellaan, että miten se menee, hyökkääjä kertoo.

Vuodet Norjassa olivat Laaksoselle arvokkaita. Arvokasta oppia jäi taskuun vaikka millä mitalla.

- Viihdyin siellä mainiosti. Kokemusta karttui todella paljon sekä futiksen että muunkin elämän puolella. Norjassa vietetyt vuodet olivat minulle hienoa aikaa.

 


  • Yhteistyössä: