Korealaisvahti Kwon on tuttu liigakentiltä jo viime kaudelta.
12.2.2010 17:59:00

Kwon ja Eckhardt VPS:n riveihin

Vaasan Palloseura on solminut vuoden mittaiset sopimukset eteläkorealaismaalivahti Kwon Jung-Hyukin sekä mittavan määrän nuorisomaaottelukokemusta omaavan amerikkalaispuolustaja Greg Eckhardtin kanssa.

Kokenut 31-vuotias Kwon on pelannut suurimman osan urastaan kotimaansa pääsarja K-Leaguen seuroissa. Viime vuonna hän saapui Suomeen ja Rovaniemen Palloseuraan, muttei jatkanut napapiirillä. Allsvenskaniin siirtyneen Henri Sillanpään paikkaajaksi maalivahtia etsinyt VPS otti mieheen yhteyttä, joten ura jatkuu edelleen Suomessa.

Vaasan Palloseuran maalivahtivalmentaja Esa Kurki on uudesta valmennettavastaan innoissaan. Hän kehuu korealaista fyysisesti ja teknisesti huippuluokan maalivahdiksi.
- Ammattimaisuus, urheilullisuus, torjuntojen teknillisyys ja erityisesti kyky liimata palloa ovat loistavia. Moni maalivahti sylkee palloja sinne tänne, mutta Kwon ottaa ne hyvin kiinni. Isolla kaverilla ulottuvuus on merkittävä etu, oikeassa kohdassa seisoessaan hän ulottuu mihin kohtaan maalia tahansa vaivatta.

Kurjen ensivaikutelma korealaisesta oli niin ikään erittäin positiivinen. Hän kertoo Kwonin vaikuttavan siltä, kuin hän olisi istunut Vepsun pukukopissa jo viisi vuotta. Kwon tuli seuraan avoimena, ei nöyristellen.
- Hän kyseli saman tien halliin tullessaan asioista ja toiminnasta. Kaveri halusi selkeästi kuunnella ja ottaa oppia, ja puhuu englantia varsin hyvin. Ollaan selvitty harjoituksista kielen puolesta erinomaisesti, joten sikälikin tulevaisuus näyttää hyvältä. Hänestä näkee, että hän on ollut myös Korean maajoukkueryhmässä mukana.

Vastikään 21 vuotta täyttänyt puolustaja Eckhardt omaa mittavan määrän kokemusta nuorisomaaotteluista. Hän on toiminut peräti neljässä eri ikäluokassa USA:n nuorisomaajoukkueiden kapteenina. Vepsun päävalmentaja Tommi Pikkarainen pitää amerikkalaista varsin epätavallisena nuorena pelaajana.
- Kaksi asiaa pisti heti silmään muihin koepelaajiin nähden. Ensinnäkin oli heti valmis ottamaan roolia joukkueessa ensimmäisistä treeneistä lähtien. Toisekseen hän on erittäin hyvässä kunnossa, suurin osa testattavana olevista oli suurin piirtein rapakuntoisia. Valtava määrä kansainvälisiä otteluita näkyy olemuksessa. Oli todella motivoitunut tulemaan Vaasan Palloseuraan, ja valmis tekemään paljon sen eteen.

Enimmäkseen topparina pelannutta Eckhardtia saatetaan kokeilla myös laitapakkina. Pikkarainen kehuu amerikkalaisen korkeaa perustekemisen tasoa ja asennetta.
- Hän on johtaja-ainesta, tykkää puhua paljon ja ohjata muita. Sopii tämän hetken Vepsuun erinomaisesti. Se on tullut oikein korostetusti vielä esille nyt Tero Koskela ja Jens Nygård ovat olleet pois. Greg on pelaaja, joka saa muita liikkeelle.

 


  • Yhteistyössä: