1.2.2010 16:56:00

Arttu Seppälä ja Brian Pope Vepsuun

Vaasan Palloseura vahvistaa rivejään hyökkääjä Arttu Seppälällä ja maalivahti Brian Popella. Molempien sopimukset ovat vuoden mittaisia.

Seppälä on Lapuan Virkiän kasvatti, joka saapui Vaasan Palloseuraan jo viime kauden lopulla. FC Interissä kirjoilla ollut vauhdikas hyökkääjä siirtyi muutaman viimeisen kierroksen ajaksi Vaasaan lainasopimuksella, sillä näytönpaikkoja turkulaisseurassa ei oikein ollut tarjolla.

Ensimmäisen maalinsa Veikkausliigassa Seppälä teki heti VPS-debyytissään Rovaniemen Palloseuraa vastaan elokuun lopulla. 22-vuotias hyökkääjä jäi kauden päätyttyä harjoittelemaan Vepsun kanssa, ja antoi varsin vahvat näytöt osaamisestaan.

Vepsun päävalmentaja Tommi Pikkarainen kehuu Seppälää juoksukapasiteetiltaan poikkeukselliseksi pelaajaksi. Hän uskoo lapualaisen voivan löytää Vepsussa roolin, jossa läpimurto Veikkausliigaan onnistuisi.

- Arttu on sekä nopea että kestävä, ne ovat hänen erikoisominaisuutensa. Hän on tehnyt hyvän työn sekä harjoituksissa että otteluissa tammikuussa, mutta olin oman päätökseni sopimusasiasta tehnyt jo joulukuussa. Minusta vaikuttaa siltä, että Arttu on tykännyt pelata meillä.

Amerikkalaismaalivahti Pope siirtyy Vepsun raitapaitaan naapuriseura Vasa IFK:sta. VPS:n valmentaja Petri Vuorinen on seurannut vuonna 1985 syntynyttä veräjänvartijaa jo pitempään, ja myös maalivahtivalmentaja Esa Kurki oli kiinnostunut Popen palveluksista.

New Hampshiren Durhamista kotoisin oleva maalivahti ehti pelata VIFKissä vuoden ajan. Nyt edessä on harppaus liigatasolle, mutta otteet ovat olleet lupaavia.

- Brian on lahjakas maalivahti. Hän tekee todella paljon töitä kehittymisensä eteen, ja raamit riittävät Veikkausliigan pelaamiseen. Hänellä on maalivahdilta vaadittava rohkeus, joka on sellainen asia, jota on todella vaikeaa opettaa. Pelirutiinissa ja pelinavaamisessa on vielä kehittämisen varaa, mutta yhdessä Esan kanssa teemme paljon duunia niiden eteen.

 


  • Yhteistyössä: