JP lähtee innolla Vepsun väreihin.
14.12.2009 21:17:00

J-P Savolainen Vepsun riveihin

Vaasan Palloseuran pelaajarinki kaudelle 2010 alkaa hiljalleen valmistua. Uusimman kiinnityksen vyöltä löytyy nuoresta iästä huolimatta varsin paljon meriittejä. Jussi-Pekka Savolainen allekirjoitti viikonloppuna Vepsun kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen.

Raumalaissyntyinen Savolainen on Rauman Pallo-Iirojen kasvatti. Kotikaupungistaan nyt 23-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja siirtyi vuonna 2004 Tampere Unitediin, jossa hän voitti Suomen mestaruudet vuosina 2006 ja 2007. VPS:n raitapaitaan Savolainen siirtyy Kuopion Palloseurasta, jossa hän pelasi kaksi edellistä kautta.

Savolainen on pelannut 37 poikien maaottelua ja yhden nuorten maaottelun. Hän on myös ehta Vintiö, eli kuului vuonna 2003 17-vuotiaiden maajoukkueeseen MM-kotikisoissa. Valmentaja Petri Vuorisen mielestä Savolainen sopii hyvin siihen pelitapaan, jota VPS:ssa pyritään kehittämään.
- Etsittiin hyökkäävää pelaajaa, joka kykenee hyvään liikkeeseen ja pallolliseen pelaamiseen. Ne ovat tärkeitä ominaisuuksia, jos meinaa pelata pelaavaa jalkapalloa.

Savolainen itse kertoo, ettei päätöstä lähteä Vepsuun tarvinnut kovinkaan pitkään miettiä.
- Kuulin Pikkaraisen Tommin haluavan minut tänne. Kun täältä otettiin yhteyttä ja tarjottiin sopimusta, tartuin siihen todella hyvillä mielin. Vaasassa pelaajat ovat pysyneet aika pitkälti samoina kuin viime kaudella, ja siinä on hyvä runko. Harjoitusolosuhteetkin ovat todella hyvät. Vepsusta on jäänyt sellainen kuva, että joukkueella on hyvä maalivahti ja puolustuslinja, joiden varaan on hyvä rakentaa hyökkäyspeliäkin.

Savolaista on pidetty yhtenä ikäluokkansa lahjakkaimmista pelaajista, mutta loukkaantumiset ovat hieman jarruttaneet urakehitystä. Nyt pariin vuoteen suurempia loukkaantumishuolia ei kuitenkaan ole ollut, joten edellytykset nostaa tasoa entisestään näyttävät hyviltä.
- Tampereella oikeastaan kaksi kautta meni melkein kokonaan sivussa. Nyt kaksi edellistä vuotta on saanut harjoitella ihan täysin. Se on ollut todella hienoa, ja toivottavasti täälläkin pysyy terveenä. Silloin pääsee eteenpäin, loukkaantuneena touhusta ei tule oikein mitään, JP toteaa.

Motivaatiota kehittyä ja edetä uralla tuntuu myös löytyvän vaikka muille jakaa. Savolainen oli ensimmäisiä pelaajia, jotka Vepsun uusi päävalmentaja Tommi Pikkarainen seuraan halusi. Mahdollisuudet murtautua avauskokoonpanoon ovat siis olemassa.
- Kun jalkapalloa pelataan, siinä haluaa olla hyvä ja kehittyä. Ei minua sellainen keskinkertainen tekeminen ja surffailu kiinnosta, vaan kun tehdään, tehdään sitten kunnolla, Savolainen sanoo.

Mieluisin pelipaikka Savolaiselle löytyy hyökkäyksen tai keskikentän vasemmalta laidalta.
- Olen lähinnä 4-3-3:ssa laitahyökkääjänä tai 4-4-2:ssa keskikentän laidassa pelannut. Pääosin olen pelannut vasemmalla puolella, ja näkisin, että se on vahvuuksieni puolesta paras paikka minulle.

Niiksi vahvuuksiksi Savolainen laskee puolustajien haastamisen, hyvän vasemman jalan ja kestävyyskunnon sekä myös kohtuullisen hyvät oikean jalan potkut.
- Aika monipuolinen olen pallollisissa tilanteissa. Kaksinkamppailuvoimaa ja -taitoa vielä tarvitsisi, samoin tehoja. Laitapelaajalle tulee välillä pelissä jaksoja, jolloin sitä palloa ei saa. Kun se sitten tulee kohdalle, täytyy saada hyödynnettyä ne tilanteet paremmin.

Pari Vepsun pelaajaa Savolainen tuntee jo entuudestaan. Hän suorittaa paraikaa asepalvelusta Lahden urheilujoukoissa, joissa Antonio Inutilenkin päivät tällä hetkellä kuluvat. Jussi Aallon kanssa raumalainen taas ehti pelata jo vuonna 2003, kun Pallo-Iirot nousi takaisin Ykköseen.

 


  • Yhteistyössä: