5.12.2009 8:30:00

Böling ja Ossok VPS-paitaan

Vaasan Palloseura on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta. Yhtenä alueen lupaavimmista jalkapalloilijoista pidetty Kim Böling ja kamerunilainen Yannick Ossok pukevat jatkossa Vepsun raitapaidan ylleen.

Böling saapuu Vepsuun kasvattiseurastaan Närpes Kraftista. Vasta 17-vuotias hyökkääjä on ehtinyt pelata Kakkosta jo yli viisikymmentä ottelua, tehden niissä kaikkiaan yhdeksän maalia. Poikien maaotteluja hänellä on takanaan jo 22 kappaletta, ja osumia junnuhuuhkajien peleissä seitsemän.
- Uusi matka alkaa. Olen keskustellut Tommin kanssa, ja hän haluaa tehdä töitä sen eteen, että kehityn jalkapalloilijana. Nyt on hyvä aika mennä eteenpäin uralla, Böling pohtii.

Allekirjoitettu sopimus on kolmevuotinen, joten Vaasan Palloseura on kiinnittänyt Bölingin palvelukset itselleen vuoden 2012 loppuun saakka. Nuorelle närpiöläiselle on luvassa hyvin aikaa lunastaa oma paikkansa liigatasolla, ja päävalmentaja Tommi Pikkarainen kertookin, ettei aio asettaa nuorukaiselle liikaa paineita ensimmäiselle kaudelle.
- Kim on saanut jonkinlaisen lahjan maalintekoon, hän osaa laittaa pallon maaliin silloin kun siihen paikka tulee. Pitää tehdä töitä sen kanssa, että saadaan kaveri sopeutumaan Veikkausliigaan ja myös rakennettua niitä paikkoja hänelle. Ennen kaikkea haluamme kehittää hänen pelillisiä ja fyysisiä ominaisuuksiaan, jotta saadaan hänestä kolmessa vuodessa maaliruisku Veikkausliigaan, Pikkarainen kertoo.

Yannick Ossok taas on kamerunilainen puolustaja, joka pelasi viime kaudella Kakkosta Rauman Pallo-Iiroissa. 23-vuotiaan kamerunilaisen ura on kulkenut mielenkiintoista reittiä, sillä Suomeen hän saapui Thaimaan pääsarjasta, jossa edusti Royal Thai Policea sekä BEC Tero Sasanaa. Pelikokemusta on karttunut myös Singaporesta, Indonesiasta sekä kotimaasta Kamerunista. Kakkosessa mies viimeisteli kaudella 2009 kaksi maalia.
- Yannick on miehen kokoinen puolustava pelaaja, jonka fyysinen potentiaali on se, mikä meitä ensisijaisesti kiinnostaa. Kaverilla on erittäin helppo liike, nopeus- ja kimmoisuusominaisuudet ovat kohdallaan. Isoksi mieheksi käsittelee palloa varsin sujuvasti, joten pystyy pelaamaan myös laidalla, ei pelkästään topparina, Pikkarainen kuvailee.

Ossokin kanssa tehty sopimus on mallia 1+1 vuotta. Sopimuksen ehtoihin kuuluu vielä kolmen kuukauden koeaika. Koeajalla tarkkaillaan niitä pelillisiä asioita, joita marraskuisen testileirin perusteella ei vielä täysin pystytty näkemään.
- Seurasin Veikkausliigaa viime kaudella, ja tiedän Vaasan Palloseuran olevan hyvä joukkue. He sijoittuivat kahdeksanneksi, ja jos he antavat minulle mahdollisuuden pelata, pystymme vielä parempaan, Ossok kertoo.

 


  • Yhteistyössä: