25.11.2009 19:57:00

VPS sopimukseen kahden lupauksen kanssa

Vaasan Palloseura on solminut sopimukset Sami Salmen ja Eetu Kaipion kanssa. Nuoret lupaukset ovat käyneet läpi HJK:n laadukkaan juniorimyllyn, ja siirtyvätkin raitapaitaan Klubi 04:n riveistä.

21-vuotias Salmi ja 20-vuotias Kaipio ovat molemmat lähtöisin Nurmijärveltä. Salmi viihtyy niin topparin kuin laitapakin tontilla, ja on ehtinyt pelata Ykkösessä noin neljänkymmenen ottelun verran. Kaipio taas vaikuttaa pääosin keskikentän vasemmalla laidalla. Hän nousi 04:n pelaavaan kokoonpanoon hieman myöhemmin, mutta maalitilikin Ykkösessä ehti jo aueta viime kaudella. Molempien sopimukset ovat mallia 1+1 vuotta, joskin Kaipion pahviin sisältyy myös kolmen kuukauden koeaika.

Vastikään allekirjoitetut sopimukset saavat miehet hyvälle mielelle.
- Tuntuu ihan hyvältä. Tuntuu, että nyt alkaa uusi alku uudessa kaupungissa. Menen vuosi kerrallaan, ja uskon vuodesta tulevan antoisa, Salmi toteaa.
- Uudet kuviot ja virkistävä olo. On niin paljon ihmisiä, joille pitää näyttää osaamistaan. Katsotaan, miltä ammattilaispelaajan elämä lähtee maistumaan. Tämä on hyvä seuraava askel uralle, Kaipio komppaa.

Salmi luonnehtii itseään juoksuvoimaiseksi ja varsin tekniseksikin puolustajaksi.
- Pidän itseäni aika nopeana ja nousevana laitapakkina. Heikkouksista pääpeli lienee sellainen, jota pitää kehittää. Klubissa pelasin aika paljon topparina, mutta uskoisin, että Veikkausliigassa paikka löytyy puolustuksen laidalta.

Kaipio laskee omiksi vahvuuksikseen pelikäsityksen, pallollisen taidon ja myös potkutekniikan paremmalla jalalla.
- En ole koskaan ollut mikään iso jätkä, joten uskon, että on pitänyt ymmärtää pelistäkin jotakin. Erikoistilanteissa veikkaan myös päässeeni erottumaan. Parantamisen varaa on ainakin vasurissa ja pääpelissä. Vähän voisi myös alkaa nostella rautaa, jos alkaisi pärjätä kaksinkamppailuissa paremmin.

Sami on jalkapalloilija jo ainakin neljännessä polvessa. Salmen suvusta löytyy useampikin mestaruussarjaa pelannut pelaaja.
- Vaarin isä pelasi joskus, ja vaari Martti Salmi pelasi mestaruussarjaa Ponnistuksessa. Setä Reima Salmi pelasi 70-luvulla HIFK:ssa, ja oma isäni Raine Salmi HIFK:ssa ja HJK:ssa Mestaruussarjaa niin ikään 70-luvulla. Toivottavasti nyt tulee sitten viides tämän kauden aikana.

Vepsun päävalmentaja Tommi Pikkarainen kertoo olevansa erittäin tyytyväinen uusiin kiinnityksiin, ja seuranneensa heitä jo varsin pitkään.
- Kun pelaajat ovat käyneet läpi HJK:n peruskoulun, tietää, että tietyt laatuvaatimukset täyttyvät. Perusosaaminen on molemmilla korkealaatuista, sen tietää jo lähtökohtaisesti. Samin pelissä näkyy jo kolme kautta isoa vastuuta 04:ssa. Nopea, hyvät jalat ja liikkuvuus sekä perustaidot. Eetu on erittäin moderni laitapelaaja. Voimakkaasti oikeajalkainen, mutta tykkää pelata vasemmalla laidalla. Haluaa osallistua peliin, hyvä pelikäsitys ja hyvät erikoistilanteet. Molemmat saattavat lyödä läpi liigassa jo tulevalla kaudella.

 


  • Yhteistyössä: