11.10.2009 13:06:00

Uusilla Legendoilla vahvaa MYPA-taustaa

Veikkausliiga on nimennyt syksyllä liudan liigalegendoja. MYPA-TPS-ottelun yhteydessä kukitetun Mika Hernesniemen ohessa myös muutamalta muulta uudelta legendalta löytyy MYPA-taustaa.

Hiljattain aateloitiin muun muassa Tommi Kautonen, Jussi Nuorela, Marko Rajamäki sekä Tero Kemppainen.

"Auge" Kautonen puki MYPA-paidan päälleen ensimmäisen kerran keväällä 1995. Reipasotteisen Reippaan kasvatin aika Saviniemessä jatkui neljän vuoden, liki sadan liigaottelun ja kahden hopeamitalin verran. Liigahistoriassa Kautonen piti 376 liigapelillään pitkään ottelutilaston kärkipaikkaa ennen kuin MYPA:n Toni Huttunen porhalsi miehestä ohi.

1990-luvun MYPA-suuruuksiin kuului myös nykyisin TPS:n valmennusportaassa vaikuttava Marko "Rapa" Rajamäki. Hän tuli Myllykoskelle vuonna 1993 ja ehti edustaa MYPA:a vain kaksi kautta ennen kuin eteen tuli siirto Skotlantiin yhdessä nykyisen MYPA-luotsi Janne Lindbergin kanssa.

Kahdessa vuodessa Rajamäki ehti kuitenkin tehdä Saviniemen yleisöön lähtemättömän vaikutuksen tehtyään 53 liigaottelussa 26 maalia ja oltuaan iso palanen kahta hopeamitalia juhlineessa ryhmässä.

Toppari Jussi Nuorela palasi Suomeen ja tuli MYPA:an vuonna 2000. Sitä ennen hän ehti tehdä hyvän kierroksen Hollannin ja Saksan liigoissa. MYPA:ssa pelatessaan Nuorela voitti kaksi liigapronssia ja valittiin Veikkausliigan vuoden puolustajaksi kauden 2001 päätteeksi.

Rovaniemen Palloseuran pitkäaikainen luottomies Tero Kemppainen edusti MYPA:a uransa kaksi viimeistä kautta. Kemppaisen MYPA-aika osui samoihin vuosiin kuin Nuorelalla. Näin ollen myös hänen palkintokaappinsa sai täytettä kahden pronssimitalin edesä.

 


  • Yhteistyössä: