Ilari Äijälä oli keskiviikkona vahvalla pelituulella ampuen kaksi maalia.
30.4.2009 6:12:00

MYPA rankaisi TamU:a kotikentällään

MYPA hankaloitti TamU:n Veikkausliigakauden alkua entisestään, kun kotijoukkue pyöritti Ilari Äijälän säestyksellä tamperelaisia Kouvolan Saviniemen kentällä luvuin 4-1 (1-1). Äijälä ampui ottelussa kaksi maalia ja järjesti yhden. Voitto oli MYPA:lle kauden ensimmäinen.

Ottelun avausmaalia ei tarvinnut odottaa minuuttia kauempaa, kun TamU:n paluumuuttaja Juska Savolainen ampui vieraat johtoon komealla laukauksella 30 metristä.

MYPA toipui kuitenkin shokkialusta hyvin nopeasti ja käänsi ottelun paineen TamU:n päätyyn. Kotijoukkueen nuorella hyökkääjällä Maxim Votinovilla oli parikin paikkaa tuoda MYPA tasoihin, mutta maalivahti Mikko Kavén oli maalillaan vahvana.

Kotijoukkueen tasoitusta saatiin odottaa 32. peliminuutille asti. Votinov syötti Äijälän hienosti puolittaiseen läpiajoon ja MYPAn tehomies ampui kovalla laukauksella kotijoukkueen tasoihin. Kaksikko oli läpi pelin hyvin tuottamassa vaarallisia hyökkäyksiä.

TamU tuli toiselle puoliajalle vahvasti ja Aleksei Kangaskolkalla oli loistotilaisuus tasoittaa ottelu, kun Liigacupissa maaleja mättänyt hyökkääjä pääsi puskemaan avopaikasta, mutta yli maalin.

Sen sijaan kotijoukkue iski paikoistaan tehokkaasti. Ilari Äijälä iski jo kauden kolmannen maalinsa ja vei kotijoukkueen 2-1 johtoon, kun hienon syöttökuvion päätteeksi brasilialainen Ady tarjoili kantapäällään pallon laiturille, joka ampui pallon vastustamattomasti verkonperukoille.

Ja vain muutamaa minuuttia myöhemmin MYPAn pelinrakentelun sydämessä hyvin pelannut Ady pääsi kokeilemaan vasuriaan vapaapotkusta. 18 metristä lähtenyt kierteinen pommi ohitti Mikko Kavénin ja vierasjoukkueen tuska suureni entisestään.

Venäläishyökkääjä Votinov sai ottelun 69. minuutilla vihdoin palkintonsa, kun Kavén tiputti kokeneelle maalivahdille epätyypillisesti Äijälän kierteisen keskityksen eteensä. Votinovilla oli helppo työ iskeä irtopallosta Veikkausliigauransa ensimmäinen osuma ja MYPA 4-1 karkumatkalle.

MYPA otti näin kauden avausvoittonsa vahvan esityksen jälkeen, mutta Liigacupmestari TamU antoi vielä odottaa itseään. TamU on hävinnyt kauden molemmat ottelunsa ja Kavénin selän taakse on ammuttu jo kuusi maalia.

Katso MYPA-TamUn huippuhetket Iltalehden Netti-tv:stä.

 


  • Yhteistyössä: