Simo Valakari heittää paineet TamU:lle.
4.4.2009 18:06:00

LIIGACUP: TamU isännöi TPS:aa välierässä

TPS hakee jo toista peräkkäistä Liigacupin finaalipaikkaa, kun se matkustaa Tampere Unitedin vieraaksi lauantaina. Finaalipaikka olisi sitä vastoin TamU:lle sen ensimmäinen.

Tampere Unitedin päävalmentaja Ari Hjelm odottaa tasaista kamppailua Liigacupin välierästä, jossa TamU saa vastaansa Turun Palloseuran.

– Liigaan valmistautumisen kannalta on hyvä, että olemme edenneet Liigacupissa näin pitkälle. Olemme saaneet pelata koko ajan kovia pelejä. TPS:n kohtasimme viimeksi pari kuukautta sitten, mutta tuolloin olimme ensimmäistä kertaa ulkona ja kumpikin oli vasta aloittanut tiiviimmän harjoittelun. Nyt joukkueet ovat varmasti saaneet omaa peliään lähemmäs haluttua pelitapaa, joten pelin luonnekin todennäköisesti muuttuu hieman, Hjelm arvioi.

– Uskon, että siitä tulee nytkin tasainen vääntö. Pidän TPS:aa yhtenä liigan ennakkosuosikeista. Seura on panostanut viime vuosina paljon menestymiseen ja valmentajanvaihdos tuo varmasti uutta virtaa. Pasin intohimo on tarttuvaa, eikä se voi olla sytyttämättä joukkuetta. Uskoakseni näemme tänä vuonna ihan erinäköisen TPS:n kuin viime kesänä.

Ottelu pelataan Pirkkalan keskuskentän keinonurmella, jossa TamU harjoitteli torstaina ja perjantaina.

– Ottelu päästään pelaamaan hyvissä olosuhteissa, joten hyvä kamppailu on luvassa. Mekin pääsemme lähes parhaalla kokoonpanolla peliin eli lähtökohdat ovat ihan kunnossa, Hjelm vakuuttaa.

Loukkaantuneiden kirjoissa TamU:sta ovat varmuudella vain Toni Järvinen, Johannes Mononen ja Jonne Hjelm. Chris Jamesin pelikunto on vielä epävarma.

– Olemme saaneet kehitettyä omaa juttuamme ja toivon, että lauantaina menemme taas askeleen eteenpäin. Olen kovasta vastustajasta huolimatta ihan luottavainen. Liigan alku lähestyy, joten pikku hiljaa oikeiden roolien pitäisi olla selvillä ja permanentin löytyä liiga-avausta varten.

TPS:n keskikenttäpelaaja Simo Valakari heittää paineet isäntien niskaan.

- TamU on pelannut hyvän Liigacupin ja lähdemme katsomaan millainen peli on tulossa. TamU on kuitenkin ottelussa ennakkosuosikki, sillä he ovat menestyneet hyvin viime vuosina, Valakari kuittaa.

TamU:n ja TPS:n välinen ottelu pelataan Pirkkalan keskuskentällä lauantaina klo 16.00 alkaen.

 


  • Yhteistyössä: