Ingves ahersi koko ottelun ja oli auttamassa joukkuettaan komeaan 3-1-voittoon vaasalaisista.
21.3.2009 20.35.00

IFK Mariehamn selätti VPS:n

IFK Mariehamn selätti VPS:n Liigacupin puolivälieräkohtaamisessa maaliluvuin 3-1 ja eteni välieriin, jossa vastaan asettuu HJK.

IFK Mariehamn aloitti pelin väkevästi. 5. minuutilla Ante Simunac eteni laidalla ja syötti Sasha Anttilaiselle. Tämä pääsi yksi vastaan yksi tilanteeseen VPS-pelurin kanssa, hassutti tämän ja pääsi nokikkain Henri Sillanpään kanssa. Anttilainen sijoitti hallitusti pallon ohi kokeneen vaasalaisvahdin.

IFK koki vartin pelin jälkeen pahan takaiskun, kun luottotoppari Paulus Arajuuri loukkaantui ja joutui tulemaan vaihtoon. Hänen tilalleen kentälle marssi Patrik Rikama. Hyvänä uutisena kentän laidalta kuitenkin hyvin pian todettiin, että takareisivamma ei ollut juuri kramppia pahempi - ja vaihto tehtiin varmuuden vuoksi.

Vaihdosta kentälle tullut Rikama antoi heti vahvoja näyttöjä ja teki erinomaisen esityön ja alusti 20. minuutilla Ante Simunacin loistopaikkaan ja tällä oli helppo työ ohjata pallo oikealla jalalla ohi Sillanpään.

26. minuutilla IFK Mariehamn pääsi kaventamaan ja teki sen upealla tavalla. Jan Berg laukoi kaukaa - 25 metristä hurjan kudin ylähirren kautta maaliin. Muulinpotkulla oli kuitenkin seuraamuksensa ja Berg loukkasi maalintekotilanteessa reitensä ja joutui tulemaan vaihtoon.

Toisella puoliajalla VPS koetti hakea vimmatusti tasoitusta, mutta IFK Mariehamnin joukkuepuolustaminen oli hyvällä tasolla. Ottelu sai lopullisen niitin 90. peliminuutilla, kun Dmytro Pronevych iski Mika Niskalan upeasta esityöstä 3-1-voittolukemat. Niskala vapautti oivaltavalla syötöllä Pronevychin läpiajoon ja tämä nosti komealla chipillä pallon yli vastaan tulleen Sillanpään.

IFK Mariehamn selvitti tiensä välieriin, jossa se kohtaa HJK:n. Helsinkiläisjoukkue saa kotiedun voitettuaan lohkonsa.

IFK Mariehamn - VPS (3-1) (2-1)
5. Sasha Anttilainen 1-0
20. Ante Simunac 2-0
26. Jan Berg 2-1
90. Dmytro Pronevych 3-1