Pohja vei TamUn välieriin.
21.3.2009 16.54.00

TamU Pohjan maalilla välieriin

Tampere United voitti FF Jaron vaihtomies Antti Pohjan maalilla 1-0 ja eteni Liigacupissa neljän parhaan joukkoon.

Tampere Unitedin riveihin palannut Juska Savolainen nousi saman tien avaukseen. Myös pikkuveli Vili oli kentällä alusta lähtien ja siten viimein monesti vastakkain eri joukkueissa olleet veljekset pääsivät esiintymään yhtä aikaa samassa joukkueessa.

Ensimmäinen puoliaika Pietarsaaren Tellushallissa oli melkoista asemasotaa eikä kunnollisia tekopaikkoja ollut oikeastaan kummallakaan. Tauolle mentiin noin 400 katsojan todistaessa 0-0-tilanteesta.

Toisella puoliajalla alkoi tapahtua ja tunnin pelin jälkeen nähtiin pelin ensimmäinen maali. Vaihtomies Antti Pohja tuli energisenä sisään puoliajalla ja iski pelin voittomaalin. United eteni pietarsaarelaisten päätyyn oikeaa laitaa pitkin ja pallo pelattiin toisesta aallosta nousseelle Pohjalle rangaistuspilkun kohdalle. Kokenut hyökkääjä ei tästä paikasta erehtynyt vaan sijoitti pallon tarkasti maaliin.

Jaro aloitti vimmatun takaa-ajon ja hallitsikin peliä takaiskumaalin jälkeen. Mikko Kavén ja TamUn puolustus sai tehdä töitä hartiavoimin, mutta pystyi pitämään maalinsa koskemattomana. Todella lähellä tasoitusmaali oli 85. minuutilla, kun taitava Papa Niang harhautti parikin pelaajaa TamUn boxissa, eteni rangasituspilkun kohdalle, mutta veto livahti yli maalin.

Tampere United eteni Liigacupin välieriin, jotka pelataan 4. huhtikuuta. Vastustajaksi TamU saa kilpailijakaupunki Turun TPS:n.

FF Jaro - Tampere United 0-1 (0-0)
61. Antti Pohja 0-1