Pohja vei TamUn välieriin.
21.3.2009 16:54:00

TamU Pohjan maalilla välieriin

Tampere United voitti FF Jaron vaihtomies Antti Pohjan maalilla 1-0 ja eteni Liigacupissa neljän parhaan joukkoon.

Tampere Unitedin riveihin palannut Juska Savolainen nousi saman tien avaukseen. Myös pikkuveli Vili oli kentällä alusta lähtien ja siten viimein monesti vastakkain eri joukkueissa olleet veljekset pääsivät esiintymään yhtä aikaa samassa joukkueessa.

Ensimmäinen puoliaika Pietarsaaren Tellushallissa oli melkoista asemasotaa eikä kunnollisia tekopaikkoja ollut oikeastaan kummallakaan. Tauolle mentiin noin 400 katsojan todistaessa 0-0-tilanteesta.

Toisella puoliajalla alkoi tapahtua ja tunnin pelin jälkeen nähtiin pelin ensimmäinen maali. Vaihtomies Antti Pohja tuli energisenä sisään puoliajalla ja iski pelin voittomaalin. United eteni pietarsaarelaisten päätyyn oikeaa laitaa pitkin ja pallo pelattiin toisesta aallosta nousseelle Pohjalle rangaistuspilkun kohdalle. Kokenut hyökkääjä ei tästä paikasta erehtynyt vaan sijoitti pallon tarkasti maaliin.

Jaro aloitti vimmatun takaa-ajon ja hallitsikin peliä takaiskumaalin jälkeen. Mikko Kavén ja TamUn puolustus sai tehdä töitä hartiavoimin, mutta pystyi pitämään maalinsa koskemattomana. Todella lähellä tasoitusmaali oli 85. minuutilla, kun taitava Papa Niang harhautti parikin pelaajaa TamUn boxissa, eteni rangasituspilkun kohdalle, mutta veto livahti yli maalin.

Tampere United eteni Liigacupin välieriin, jotka pelataan 4. huhtikuuta. Vastustajaksi TamU saa kilpailijakaupunki Turun TPS:n. 

FF Jaro - Tampere United 0-1 (0-0)
61. Antti Pohja 0-1

FF Jaro:
1 Markus Koljander
3 Heikki Aho
7 Marco Matrone
16 Jonas Emet
17 Petter Meyer (67. Papa Niang)
18 Mikko Hyyrynen
19 Sebastian Mannström (75. Janne Vellamo)
20 Jonas Portin
21 Daniel Fellman (67. Joonas Laurikainen)
22 Jens Portin
23 Jani Tanska

TamU:
1 Mikko Kavén
5 Antti Ojanperä (75. Juha Pirinen)
7 Jussi Kujala
11 Aleksei Kangaskolkka
13 Sakari Saarinen
17 Vili Savolainen
18 Rafinha
20 Juska Savolainen
25 Aapo Lappalainen (45. Antti Pohja)
27 Johannes Mononen
30 Jari Niemi
 
Varoitukset: Marco Matrone (Jaro)
Erotuomari: Miikka Lähdesmäki

 


  • Yhteistyössä: