Aleksandr Kokko ampui ottelussa kaksi maalia.
16.3.2009 13.06.00

Honka tyly vieras Vaasassa

Honka varmisti Liigacupissa lohkonsa kakkospaikan vakuuttavalla voitolla VPS:sta. Ottelun sankariksi nousi Hongan Aleksandr Kokko, joka ampui ottelussa kaksi maalia. Honka voitti Botniahallissa pelatun ottelun murskaavasti numeroin 1-4 (0-1).

Ensimmäisen puoliajan alku oli tasaista, mutta vartin jälkeen Honka alkoi painostaa ja hienokseltaan hallitsemaan ottelua. Ottelun avausmaali nähtiin 34. minuutilla, kun Honka katkaisi Vepsun Jyrki Saranpään huonon poikittaissyötön ja hienon syöttelyn päätteeksi Aleksandr Kokko laukoi espoolaiset johtoon pilkun tuntumalta.

Toisella puoliajalla alkoi ottelussa maalikarkelot. VPS:n Tony Björk toi joukkueen tasoihin ottelun 54. minuutilla, kun Jussi Aalto pelasi Björkin vapaaksi laidaltaan. Björk pääsi näppärällä haltuunotollaan Hongan puolustuksen läpi ja nosti pallon hienosti yli maalivahti Tuomas Peltosen.

VPS:n ilo ei kestänyt kauaa, sillä Hongan Joel Perovuo vei vierasjoukkueen välittömästi takaisin johtoon. Honka hyökkäsi heti aloituksesta Vepsun päätyyn, ja rajaheiton jälkeen pallo syötettiin Joel Perovuolle rangaistusalueen rajalle, josta keskikenttäpeluri ampui pallon vastustamattomasti verkon perukoille.

Honka dominoi ottelun toista puoliaikaa mielin määrin. Kokko lisäsi Hongan johtoa, kun Vepsun puolustushölmöilyn ansiosta Kokko pääsi kääntymään toppareiden edestä ja laukomaan Hongan 1-3 johtoon. Demba Savage laukoi vielä 82. minuutilla ottelun loppulukemat 1-4.

Voitollaan Honka varmisti lohkonsa kakkossijan, kun VPS joutui tyytymään kolmanteen sijaan. Molemmat joukkueet jatkavat Liigacup-taivaltaan jatkopelien merkeissä.