Rafinha iski voittomaalin Aleksei Kangaskolkan esityöstä.
12.3.2009 15.01.00

TamU toipui JJK:n shokkialusta

JJK:n salama-alku ei tuottanut tulosta Liigacupin keskiviikon kamppailussa Tampere Unitedia vastaan. TamU nousi 0-2-tappioasemasta 3-2-voittoon Vehkalammella pelatussa ottelussa.

Kotijoukkue ehti Matti Lähitien ja Zakaria Abahassinen maaleilla jo kahden maalin johtoon kunnes Jonne Hjelm kavensi avausjaksolla. Aleksei Kangaskolkka oli tamperelaisten sankari iskettyään pelin ensin tasoihin ja pedatessaan lopulta Rafinhalle paikan voittomaalin tekoon.

Maalirikas avausjakso käynnistyi heti vauhdikkaasti kun Lähitie pääsi palloon kulman jälkitilanteesta ja siirsi hässäkän päätteeksi kotijoukkueen johtoon Vehkalammen kotiyleisön riemuksi.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Tuomas Latikka vapautti Abahassinen läpiajoon eikä tämä erehtynyt.

TamUn tasoitus tuli Hjelmin toimesta. Hyökkääjä laukoi osuman 16 alueen rajalta mutta loukkasi tilanteessa sen verran itseään, että nilkutti vaihtoon muutama minuutti myöhemmin.

Tilalle tullut Kangaskolkka kierrätti vapaapotkusta pallon suoraan vasempaan nurkkaan 77. minuutilla. Maali oli Kangaskolkalle jo kuudes tämän kauden Liigacupissa. Sillä heltiää maalipörssin kärkisija.

Heti perään Kangaskolkka ja Rafinha juonivat seinäpelillä TamUn ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Brassi viimeisteli hyökkäyksen laukauksella alanurkkaan.

JJK oli jo ennen ottelua ulkona jatkopeleistä. Voitolla TamU otti vankan kiinnityksen I-lohkon kärkipaikkaan joka ratkeaa viimeisessä ottelussa IFK Mariehamnia vastaan 17. maaliskuuta.

JJK – TamU 2-3 (2-1)
3. Matti Lähitie 1-0, 9. Zakaria Abahassine 2-0, 34. Jonne Hjelm 2-1, 77. Aleksei Kangaskolkka 2-2, 79. Rafinha 2-3

JJK: Matti Salkojärvi, Janne Hannula, Matti Lähitie, Tuomas Latikka, Niko Markkula (46. Patrick Poutiainen), Jukka-Pekka Tuomanen, Jukka Sinisalo, Zakaria Abahassine (62. Ady), Christian Sund; Mika Lahtinen, Hyun-Kwan Kim
 (68. Niko Kautto)

TamU: Juha Soukiala, Mathias Lindström, Antti Ojanperä, Johannes Mononen, Jussi Kujala, Antti Pohja, Juha Pirinen (64. Ilari Ruuth), Rafinha, Jonne Hjelm (38. Aleksei Kangaskolkka), Vili Savolainen (64. Aapo Lappalainen), Jari Niemi

Varoitukset: Johannes Mononen, Mathias Lindström ua. (TamU)

Erotuomari: Tomi Pohjoismäki