Antti Pohja viimeisteli TamUn 2-0- maalin.
9.3.2009 19.39.00

TamU varmisti jatkopaikkansa RoPS-voitolla

TamU voitti RoPS:n lauantaina Seinäjoella pelatussa Liigacupin ottelussa lukemin 2-0 (2-0) ja siirtyi samalla I-lohkon kärkipaikalle. Voitollaan TamU myös varmisti jatkopaikkansa Liigacupissa.

TamU iski ensimmäisen kerran jo vajaan puolen tunnin kohdalla, kun Liigacupin maalipörssin kärkinimi Aleksei Kangaskolkka vei kotijoukkueen johtoon. Joni Ruuth keskitti vasemmalta etutolpalle ja paikalla oli TamU-hyökkääjä Jonne Hjelm sekä RoPS:n maalivahti Jung-Hyuk Kwon. Pallo jäi elämään maalin edustalle, josta Kangaskolkka tälläsi TamUn johtoon.

Toista osumaa ei tarvinnut odottaa kuin kolme minuuttia pidempään, sillä Antti Pohja siirsi sinipaidat jo 2-0 johtoon 31. minuutilla. Rafinha pelasi kulman lyhyenä Jussi Kujalalle, joka keskitti maalille. Kwon nyrkkeili pallon rangaistusalueen rajalle, josta Pohja puski sen Kwonin yli maaliin.

Toisella puoliajalla RoPS sai myös muutaman maukkaan tekopaikan. 69. minuutilla Jeferson Pires pääsi ohjaamaan keskityksen noin seitsemän metrin päästä takatolpalta, mutta yritys meni ohi TamUn maalin.

Lisäajalla Echiabi Okodugha keskitti ja Godfrey Chibanga pääsi puskemaan etukulmalta. Mikko Kavén TamUn maalilla venytti puskuun ja torjui pallon ylärimaan, josta se putosi maaliviivalle. Pires oli tulossa paikalle, mutta Rafinha siivosi pallon väljemmille vesille.

Ottelu oli lievää TamUn hallintaa, mutta varsinkin toisella puoliajalla RoPS pääsi peliin paremmin mukaan. Voitollaan TamU sinetöi jatkopaikkansa Liigacupissa.