Viljaselle maali oli makoisa - ensimmäinen Hakassa.
20.2.2009 7.51.00

LIIGACUP: Haka avasi voittotilinsä kaatamalla VPS:n

FC Haka avasi tämän kauden voittotilinsä Liigacupissa kaatamalla keskiviikkoiltana VPS:n Valkeakosken Saharan tekonurmella maalein 2-0 (0-0).

Sangen viileissä olosuhteissa Saharan tekonurmella nähtiin 45 minuuttia tasaista peliä. Pelillisesti ote oli aavistuksen VPS:lla, mutta Hakalla oli puolestaan vaarallisimmat maalintekopaikat.

15. minuutilla Valeri Minkesen hyvä keskitys löysi vaasalaisten boxista Pietari Holopaisen, mutta hän ei epäonnekseen saanut kunnon osumaa palloon, eikä päässyt jatkamaan palloa maaliin. 23. minuutilla Ho Jin Lee väläytteli osaamistaan nousemalla vahvasti vasemmalta laidalta, mutta hänen laukaus suuntautui hieman ohi VPS:n maalin.

VPS pyöritti palloa hyvin keskikentällä, mutta 16-rajan läheisyydessä keinot loppuivat ja vaasalaisten todelliset tekopaikat ensimmäisellä puoliajalla jäivät käytännössä nollille.

Toiselle puoliajalle VPS suoritti kolme vaihtoa - Haka yhden. Toinen 45-minuuttinen oli sitten selkeämmin Hakan hallintaa. Etenkin Jani Kauppilalla oli pari hyvää tekopaikkaa, mutta johtomaalia saatiin odottaa jonkin aikaa.

73. minuutilla Jussi Äijälä rikkoi ja Haka sai vapaapotkun. Sitä asettui antamaan vapaapotkujen spesialisti Valeri Minkenen. Pallo tuli takatolpalle, jossa Petri Viljanen meni ryminällä tilanteeseen ja survoi pallon maaliin. Osuma oli Viljaselle uran kaikkien aikojen ensimmäinen Haka-paidassa.

VPS sai pienen kirivaihteen päälle takaiskumaalin jälkeen, mutta Haka tappio pelin kymmentä minuuttia myöhemmin.

Hakan toinen osuma syntyi 83. minuutilla, kun Mika Mäkitalo vapautti oivaltavalla syötöllä juoksuvoimaisen Mikko Innasen läpiajoon. Hän pääsi nokikkain maalivahdin kanssa ja latasi voimalla pallon ohi Henri Sillanpään.

Haka nousi voitolla kolmeen pisteeseen VPS:n, MyPan ja Jaron rinnalle.

FC Haka - VPS 2-0 (0-0)
73. Petri Viljanen 1-0
83. Mikko Innanen 2-0