18.10.2008 17:21:00

Veikkausliiga julkisti 14 uutta Legendaa

Veikkausliiga lanseerasi suomalaisen jalkapallon satavuotisjuhlan kunniaksi vuosi sitten uuden Legenda-kunniakerhon. Veikkausliigan Legendat ovat pelaajia, jotka ovat olleet erityisen tärkeitä kannattajilleen, seuroilleen, paikkakunnilleen, Veikkausliigalle ja suomalaiselle jalkapalloilulle.

Ensimmäisen 29 Legendan jatkoksi Veikkausliiga on nimennyt nyt 14 uutta Legendaa. Legendat ovat pelaajia, jotka ovat jättäneet pysyvän jälkensä seurojensa ja koko Veikkausliigan historiaan. Nämä pelaajat ovat olleet vahvasti omalla panoksellaan nostamassa Veikkausliigaa ja koko suomalaista jalkapallokulttuuria niin paikallisesti kuin valtakunnallisella tasolla. Legendoiksi nimetään jo uransa liigakentillä jättäneitä pelaajia.

Toisin kuin Suomen Palloliiton arvokkaassa, maaottelumenestykseen sidotussa Gladiaattori -käytännössä, Veikkausliigan Legendat painottuvat kansalliseen ja paikalliseen menestykseen. Pelaajiin, jotka ovat Veikkausliigassa ja omilla paikkakunnillaan tähtiä ja tärkeitä vaikuttajia.

Edustettuina nyt nimettyjen 14 Legendan joukossa ovat kaikki nykyiset liigaseurat. Moni Legenda on uransa aikana toki vaikuttanut useammassakin seurassa. Legendoilla ei ole järjestysnumeroa, vaan jäsenet listataan aakkosjärjestyksessä.

Veikkausliiga haluaa Legenda-kunniakerhon kautta nostaa ansaitsemaansa kunniaan niitä pelaajia, joita ilman liigakentät olisivat olleet paljon värittömämpiä, joita ilman Veikkausliiga ei olisi sitä mikä se nykyään on – suomalaista huippujalkapalloilua.

Veikkausliigan uudet Legendat:

Mats Gustafsson (IFK Mariehamn)
Mika Pulkkinen (FC KooTeePee)
Arto Autti (RoPS)
Yrjö Happonen (KuPS)
Timo Kivilompolo (Jaro)
Ville Priha (VPS)
Olli Huttunen (Haka)
Juha Annunen (FC Lahti)
Jarmo Saastamoinen (HJK)
Sami Ylä-Jussila (Honka)
Kimmo Lipponen (TPS)
Petri Lehtonen (Inter)
Tomi Pakarinen (MyPa)
Jarkko Wiss (Tampere United)

Veikkausliigan verkkosivujen Legenda-sivusto päivittyy uusilla Legendoilla viikonlopun aikana.

 


  • Yhteistyössä: