Lahdessa puhalletaan yhteen hiileen. (Kuva: Juha Tamminen)
9.4.2008 13:18:00

FC Lahti ja City Stars yhteistyöhön

FC Lahden ja Kakkosessa hyvin menestyneen City Starsin farmisopimus kantoi hyvää hedelmää viime vuonna. Yhteistyö koettiin molempien seurojen taholta mielekkääksi, joten uusi sopimus tehtiin myös alkavalle kaudelle.

- FC Lahden ja City Starsin yhteistyö nähdään lahtelaisen jalkapallon kehittämisen kannalta merkittävänä asiana. Hyvällä yhteistyöllä lahtelainen jalkapallo voi kehittyä entistä paremmaksi. Muillakin paikkakunnilla mennään kovaa vauhtia eteenpäin ja pysymme kilpailussa mukana vain yhdistämällä voimamme, kertoo City Starsia hallinnoivan FC Kuusysin puheenjohtaja Ismo Korhonen.

- Farmisopimus mahdollistaa varsinkin nuorten pelaajien (Reipas ja Kuusysi) mutkattoman liikkumisen seurojen välillä. Molempien seurojen lahjakkaat pelaajat voivat näin hakea pelituntumaa myös City Starsissa, mikäli kyvyt eivät ihan vielä FC Lahteen riitä. Ilkka Mäkelä on tuttu mies ja uskon, että edustusjoukkueiden valmentajien välillä on toimiva yhteistyö tulevalla kaudella, kertoo Team Manager Jarmo Ahvonen City Starsista.

Valmentajien kannalta sopimus on hyvä ratkaisu, sillä se antaa turvallisuutta pelaajien saatavuudelle. Pelaajapulaan voidaan joutua vaikkapa loukkaantumisten tai pelikieltojen takia. Lisäksi on hyvin tärkeää, että nuorille lahjakkuuksille ja loukkaantumisista toipuville pelaajille voidaan antaa tärkeitä peliminuutteja.
- Olen seuran puolesta tyytyväinen tämän asian järkevään käänteeseen, josta hyötyvät molemmat seurat. Nyt kaikkien seurojen pelaajat saavat peliaikaa sopivalla sarjatasolla. Erityisen hyvä tämä on nuorten pelaajien kannalta, joiden siirtyminen seurojen välillä on hyvin joustavaa, kuvailee FC Lahden päävalmentaja Ilkka Mäkelä farmisopimuksen antamia mahdollisuuksia.

- Toimiva yhteistyö valmentajien välillä löytyy varmasti.

FC Lahden puheenjohtaja Urpo Karjalaisen mielestä farmisopimus on tärkeä osa laajempaa kokonaisuutta.
- Farmiyhteistyön jatkuvuus antaa FC Lahdelle, FC Kuusysille ja FC Reippaalle potkua laajentaa yhteistyötä myös muille sektoreille. Liiga-, farmi- ja talenttitoimintaa kehitetään jatkossa yhteisin ponnistuksin. Tavoitteena on koko lahtelaisen futiksen vahvistaminen ja tason nostaminen.

Farmisopimus mahdollistaa sopimusseurojen välillä sen, että korkeammalla sarjatasolla pelaava pelaaja saa siirtyä alemman sarjatason joukkueeseen omasta joukkueestaan kahdeksan päivän varoajalla. Alhaalta ylöspäin siirtymäajaksi riittää vuorokausi. Poikkeuksena ovat junioripelaajat, jotka saavat siirtyä vuorokauden varoajalla molempiin suuntiin.

 


  • Yhteistyössä: