Seppo Miettinen aloittaa MyPan toiminnanjohtajana huhtikuun alusta.
12.3.2008 8:14:00

Seppo Miettinen MyPan toiminnanjohtajaksi

Pitkän uran suomalaisen huippujalkapalloilun parissa tehnyt Seppo Miettinen (s.1958) on valittu MyPan uudeksi toiminnanjohtajaksi. Miettinen aloittaa uudessa toimessaan 1.4.2008. Miettisen esimiehenä toimii seuran puheenjohtaja Seppo Mäkinen.

Miettinen on toiminut TPS:n päävalmentajana 1998-2000 sekä valmennuspäällikkönä 1988-89 ja 1995-97. Hän on toiminut lisäksi mm. SPL:n aluevalmentajana, SPL:n Turun piirin kilpailupäällikkönä, sekä eri juniori-ikäluokkien valmentajana. Koulutukseltaan hän on oikeustieteiden maisteri ja toiminut lakimiehen työnsä ohella viimeiset puolitoista vuotta Jalkapallon Pelaajayhdistyksen perustaman agenttiyhtiö Playernetin asiamiehenä.

Miettisen mukaan lähtökohdat uuden toimen hoitamiseen ovat MyPassa erinomaiset.
- Lähtökohta on mielestäni se, että MyPa tulee kuulumaan jatkossakin suurten suomalaisten jalkapalloseurojen joukkoon. MyPa on ammattilaisseura, jossa historia ja perinteet yhdistyvät vahvaan kilpailukykyyn.

Lähitulevaisuuden haasteista Miettinen nostaa esiin Kouvolan seudun tulevan kuntaliitoksen.
- MyPan tulee olla vahvasti mukana uudessa Kouvolan kaupungissa ja tehdä oma osuutensa alueen yhdistäjänä. Tämä on seuralle suuri mahdollisuus.

Valmentajatausta antaa Miettisen mukaan hyvät valmiudet tehtävän hoitamiseen.
- Vastaan toki viime kädessä myös seuran urheilullisesta menestyksestä, mutta pukukoppi ja kenttä ovat valmentajien työmaata. Heillä on suuri vastuu ja myös valta, enkä aio tähän väliin mennä sorkkimaan. Käsitykseni on, että meillä on tällä hetkellä hyvä koostumus valmennusjohdossa ja pelaajistossa.
- Astun suuriin saappaisiin, mutta uskon pystyväni yhteistyössä sidosryhmiemme kanssa kehittämään seuraa edelleen. Toki suurena apuna tulee olemaan puheenjohtaja Mäkisen panos, Miettinen myöntää.

Muutto Turusta Kouvolan seudulle ei ole Miettiselle hyppy tuntemattomaan.
- Äitini suku on Jaalasta, joten seutu on tullut tutuksi vuosien mittaan. Tämä oli myös yksi tärkeä tekijä sille, että pestiä lähdin alun perin hakemaan, Miettinen kertoo.

MyPan puheenjohtaja Seppo Mäkinen näkee Miettisen ensisijaisena tehtävänä seuran toiminnan kehittämisen jatkamisen yhä korkeammalle tasolle.
- MyPan toiminnassa on edelleen kehittämistä tämän hetken hyvältä tasolta niin kansallisesti kuin myös kansainvälisesti. MyPan tulee olla suomalainen huippuseura, joka edustaa maatamme säännöllisesti
kansainvälisissä kilpailuissa, Mäkinen linjaa.

Puheenjohtajalle Miettinen on tuttu mies pitkältä ajalta ja Mäkinen onkin vakuuttunut siitä, että toiminnanjohtajan tehtävät ovat vastaisuudessakin osaavissa käsissä.
- Olen kohdannut hänet vuosien varrella useissa erilaisissa jalkapalloiluun liittyvissä asioissa ja nimi on jäänyt mieleen. Miettinen on laajasti ja syvästi lajia tunteva henkilö, jolla on myös kyky hoitaa hallinnollisia, markkinoinnillisia ja suhdetoimintaa kehittäviä osa-alueita. Seuran hallituksen valinta oli yksimielinen. Seppo Miettinen on mielestämme oikea henkilö jatkamaan seuran kehittämistä seuraavalle tasolle - ilman viivytyksiä, puheenjohtaja vakuuttaa.

Mäkinen jatkaa aktiivisesti seuran toiminnassa puheenjohtajan tehtävissä, mutta tietyllä tapaa yksi lehti MyPan toiminnassa on nyt kääntymässä.
- Haluan lausua lämpimät kiitokset hyvästä yhteistyöstä operatiivisen johdon kanssa vuosien aikana niin hallitukselle kuin yhteistyökumppaneillekin, kaupungille ja maakuntaliitolle. Ja ennen kaikkea niille sadoille vapaaehtoisille ja vakinaisille ihmisille – heidän kanssaan yhdessä olemme 12 vuodessa saaneet todella paljon aikaiseksi ja tehneet MyPasta sen seuran mikä se nyt on.
- Pyydän samalla, että kaikki nämä tahot tukevat myös kaimani toimintaa tulevina vuosina samalla lailla kuin ne ovat tukeneet minua toiminnanjohtajan tehtävässä.

 


  • Yhteistyössä: