Heikki Pajunen juhlii sunnuntaina Tapiolassa (kuva: Juha Tamminen)
25.5.2007 8:44:00

Pajuselle sadas liigaottelu sunnuntaina

Erotuomari Heikki Pajunen saavuttaa merkittävän virstanpylvään sunnuntaina 27. toukokuuta FC Hongan ja HJK:n kohdatessa Tapiolassa. Kyseessä on sadas Pajusen tuomitsema liigaottelu.

Pajunen on tuomaroinut Veikkausliigassa vuodesta 1999, ja tähän kauteen lähdettäessä 36-vuotiaan oikeudenjakajan tilillä oli 96 liigapeliä. Helsinkiläinen yritysvalmentaja on toiminut erotuomaritehtävissä vuodesta 1986 alkaen, joten ura oikeudenjakajana on kestänyt yli 20 vuotta.

Kuluvalla kaudella Pajunen on ennen sunnuntaita tuominnut kolme ottelua, joissa hän on jakanut neljä varoitusta. Viimeksi Pajunen nähtiin tositoimissa Urheilukanavan televisioimassa Kymenlaakson paikalliskamppailussa MyPa-FC KooTeePee.

Sadan pääsarjaottelun kerhoon on tähän mennessä yltänyt 32 erotuomaria. Pajusen lisäksi Jouni Hietalalla on mahdollisuus yltää tasalukuun vielä tämän vuoden aikana. Ennen kauden alkua Hietalalla oli koossa 86 pääsarjapeliä.

Veikkausliigassa tehdään kesällä myös kotimaista erotuomarihistoriaa, ellei Mikko Vuorela loukkaannu. Vuorela tulee ohittamaan eniten pääsarjaotteluita viheltäneen Martti "Mälli" Hirviniemen, joka tuomitsi yhteensä 200 ottelua kotimaan korkeimmalla sarjatasolla. Vuorela tuomitsi torstaina Turussa 198. liigapelinsä.

Erotuomarit Veikkausliiga-otteluihin asettelee Suomen Palloliiton erotuomaritoiminto.

Veikkausliiga.com onnittelee Heikki Pajusta merkkipaalun saavuttamisesta ja toivoo tulevien vuosien kartuttavan rutkasti ottelutilastoa!

 


  • Yhteistyössä: