2.1.2007 10:58:00

MyPa sopimukseen Togon MM-pelaajan kanssa

MyPa on vahvistanut rivejään todella kovan luokan pelimiehellä. Togon riveissä kesän MM-lopputurnauksessa pelannut Kuami Agboh siirtyy anjalankoskelaisten paitaan 1+1–vuotisella sopimuksella.

Keskikentällä puolustavassa roolissa parhaiten viihtyvällä 29-vuotiaalla Agbohilla on Togon kansalaisuuden lisäksi myös Ranskan passi ja Ranskan väreissä hän on voittanut nuorten Euroopan mestaruuden vuonna 1996. Suurimman osan urastaan Agboh on pelannut Ranskan pääsarjan Auxerressa, jossa hän oli pitkään myös Teemu Tainion parina joukkueen keskikentällä.

Paha polvivamma vuonna 2002 toi Agbohille pitkän tauon peleihin ja siitä toivuttuaan hän on hakenut peliaikaa myös Ranskan kakkossarjasta sekä Belgian liigasta. Kuluva alkukausi on mennyt lähinnä Auxerren reserveissä.
- Togon riveissä hän on pelannut viisi maaottelua, joista kaikki viimeisen vuoden aikana ja yksi MM-lopputurnauksessa. Se jo osoittaa, että mies on taas kunnossa, mutta Auxerressa peliaika on ollut tiukilla, MyPan päävalmentaja Ilkka Mäkelä kertoo seuran verkkosivuilla.
- CV kaverilla on kova, mutta otteet kentällä tietysti vasta ratkaisevat tason lopullisesti. Ei tuollaista meriittilistaa toki moni pysty esittämään.

Mäkelän mukaan Agbohilla on kaikki edellytykset nousta todelliseksi profiilipelaajaksi Veikkausliigassa.
- Ehjimmät vuodet hänellä on toki uran alkupuolelta, mutta nyt on tarkoitus auttaa ja saada mies samalle tasolle jossa hän parhaimmillaan on ollut. Se riittää varmasti Suomessa todella pitkälle, ”Ili” uskoo.
- Tietysti sopeutumisestakin on kysymys, mutta en usko että se on ongelma kymmenen vuotta Euroopan ammattilaiskentillä pelanneelle miehelle.

 


  • Yhteistyössä: