4.11.2006 17.59.00

Kultsu vei Pikkufinaalin rankkareilla

Kolmosen Kultsu FC voitti Suomen Cupin Pikkufinaalissa Kakkosen PS Kemi Kingsin rangaistupotkukisan jälkeen 7-6 (1-1) (0-0). Fair Play -finaalissa kuopiolainen Pappa Zulut kaatoi FC Terminalin 1-0.

Pikkufinaalissa nähtiin dramatiikka jo 12. minuutilla, kun Kultsun maalivahti Lasse Vento sai punaisen kortin kaadettuaan läpipäässeen Tommy Torvikosken. Joutsenolaiset jaksoivat kuitenkin taistella ja siirtyivät toisella puoliajalla johtoon Aki Seppälän osumalla. Kemiläisten tasoitusmaalin viimeisteli Arto Uimaniemi.

Rankkarikisassa molempien joukkueiden viisi ensimmäistä laukojaa onnistuivat. Ratkaisu tuli ensimmäisissä jatkoampujissa, kun Kultsun Marko Kaila onnistui ja Kemin Janne Hosia laukoi yli maalin. Näin Kultsu pääsi juhlimaan ensimmäistä Pikkufinaalin voittoaan suurilukuisen ja äänekkään fanilaumansa kanssa. Pikkufinaalin voitto tuotti joutsenolaisjoukkueelle 4000 euroa, kemiläiset saivat tyytyä 2000 euroon.

Kultsun valmentaja Matti Haakana oli aiheesta tyytyväinen joukkueensa suoritukseen.
- Jouduttiin aika tukalaan tilanteessa ottelun alussa, kun meille tuli ulosajo. Luotin poikiin ja tämä oli loistava taistelu. Tämä oli loistava juttu, Haakana toteaa SPL:n verkkosisvuilla.

Raikkaassa pakkasaamussa pelatun Fair Play -finaalin ratkaisu nähtiin seitsemän minuutin pelin jälkeen. Jukka Hakkarainen ehti pystysyöttöön ja viimeisteli näyttävästi ottelun ainoan täysosuman. Kuopiolainen ikämiesjoukkue sai voitosta palkinnoksi 1000 euron shekin, Terminal sai kakkossijasta 500 euroa.