Janne Hyppönen luotsaa KooTeePeetä
12.4.2006 10:48:00

Liigaikkuna: Janne Hyppönen, FC KoTeePee

FC KooTeePee oli yksi viime Veikkausliigakauden positiivisista yllättäjistä. Pirteästi esiintyneet kotkalaiset sijoittuivat lopulta tasaisessa keskikastissa yhdeksänneksi.

Tulevalle kaudelle KooTeePeen pelaajapakka on kokenut melkoisen muutoksen. Joukkueesta ovat lähteneet Markus ja Mikko Paatelainen, Toni Koskela, Jussi Pellikka, Matti Heimo, Henri Roni, Lassi Lehtonen, Antti Väisänen ja Ville Huovila.

Uusia kasvoja Kotkassa nähdään niin ikään runsaasti. FF Jarosta siirtyivät Roope Heilala ja Ilja Venäläinen, FC Hämeenlinnasta Jukka Vanninen ja FC Hakasta Jarkko Riihimäki. Viron maajoukkuemies Liivo Leetma tuli FC TVMK:sta ja Teemu Sairanen PeKasta. Omista junioreista liigarinkiin nostettiin Erkka Länsimies, Jani Ivalahti ja Joni Ruuskanen.

Päävalmentaja Janne Hyppönen on tyytyväinen joukkueen rakennusprosessiin.
- Pelaajahankinnoilla on haettu joukkueeseen lisää taitoa, sillä joukkueen teema kaudelle 2005 on edelleen pallollisen pelaamisen kehittäminen. Hankinnat joukkueeseen ovat olleet onnistuneita, sillä joukkueeseen on saatu sitä, mitä on tilattu, Hyppönen luonnehtii.
- Täytyy tietysti muistaa, että joukkueen ja pelaajien todellinen iskukyky nähdään vasta, kun tosipelit alkavat. Joukkue on sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruuden intoa, sillä peräti kymmenen pelaajaa joukkueesta on vielä juniori-ikäisiä.

Joukkue hitsautumassa yhteen

Joukkue on päässyt valmistautumaan kauteen ilma suuria ongelmia. Vain Anssi Viren on ollut sivussa helmikuun puolivälistä lähtien, mutta kokenutta puolustajaa odotellaan jo harjoitusvahvuuteen.
- Talviharjoittelu on sujunut hyvissä olosuhteissa erinomaisesti. Nuoret pelaajat aloittivat yhteisharjoitukset jo marraskuussa. Loput pelaajista liittyi harjoitusvahvuuteen tammikuun alussa. Joukkue on hitsautunut kovan harjoittelun myötä päivä päivältä paremmin yhteen niin henkisesti kuin pelillisestikin. Pahemmilta loukkaantumisilta on vältytty toistaiseksi, paitsi Anssi Virenin osalta, Hyppönen kertoo.

Kotkassa on perinteisesti luotettu joukkuehenkeen, eikä Hyppönen nytkään lähde korostamaan yksittäisten pelaajiaan merkitystä.
- Profiilipelaajia en tässä vaiheessa halua nostaa esille, mutta tietysti odotan kokeneilta pelaajilta vastuunkantoa sekä tukea nuoremmille, kotkalaisluotsi toteaa.
- Nuorista viime kaudella läpimurron Veikkausliigaan teki Marko Tyyskä. Kaudella 2005 siihen on mahdollisuus ainakin kovasti töitä tekevillä Juho Nykäsellä, Jarkko Riihimäellä sekä Teemu ja Tuomo Turusella. Myös muut juniorit, kuten maalivahdit Tura ja Sairanen sekä kenttäpelaajat Länsimies, Ruuskanen ja Ivalahti ovat esittäneet lupaavia otteita harjoituspeleissä.

Liigacupista KooTeePee lähti hakemaan jatkopaikkaa, mutta jäi täpärästi rannalle. Hyppösen mukaan kauden muut tavoitteet täsmentyvät myöhemmin, mutta nöyristelemään kotkalaiset eivät ainakaan rupea.
- Suomen cupin ja Veikkausliigan tavoitteita ei ole vielä joukkueen kanssa lyöty lukkoon, mutta Veikkausliigassa ei kannata tavoitella ainakaan huonompaa mitä edellisellä kaudella. Lisäksi Suomen cupin osalta viime vuonna haimme finaalipaikkaa, joten tuskin siitäkään tingitään tänäkään vuonna!

Aivan kärkisijoille KooTeePee tuskin kuitenkaan tähtää, sillä valmentaja Hyppönen veikkaa kaudelle 2005 Veikkausliigan kärkikolmikoksi: 1. Haka, 2. Lahti 3. MyPa.

 


  • Yhteistyössä: