Veikkausliiga lanseerasi syksyllä 2007 suomalaisen jalkapallon satavuotisjuhlan kunniaksi uuden Legenda-kunniakerhon. Veikkausliigan Legendat ovat pelaajia, jotka ovat olleet erityisen tärkeitä kannattajilleen, seuroilleen, paikkakunnilleen, Veikkausliigalle ja suomalaiselle jalkapalloilulle.

Legendoilla ei ole järjestysnumeroa, vaan jäsenet listataan aakkosjärjestyksessä. Legendojen ensimmäinen luokka julkistettiin lokakuussa 2007, toinen luokka syksyllä 2008, ensimmäisenä erotuomarina Legendaksi nousi Mikko Vuorela kesällä 2009 ja Legendojen kolmas luokka julkistettiin syksyllä 2009.

Futislegendat kunniaan!

Hienon urheilukulttuurin keskeinen osa on aito arvostus, joka kuuluu urheilijoille ja toimijoille – nykyisille ja entisille – kaikilla tasoilla.

Sellaisen urheilukulttuurin kehittämisessä Veikkaus haluaa olla mukana.

Respect-ohjelman tarkoituksena on antaa arvostuksen ja kannustuksen osoittamisen työvälineitä, lujittaa yhteishenkeä ja vahvistaa urheilun ydintä. Samalla Respect toimii urheiluyhteisöille oivallisena markkinointivälineenä.

Perinne, arvostus, mukanaolo ja innostus siirtyvät sukupolvelta toiselle. Respect on jokaisen urheiluihmisen ja jokaisen urheiluyhteisön asia. Olemme päättäneet sisällyttää Respectin yhtenä elementtinä kaikkeen urheiluväen kanssa tehtävään yhteistyöhön.

Risto Nieminen
Toimitusjohtaja, Veikkaus Oy