"Bana" Lehkosuo nousi debyyttikaudellaan liigavalmentajana saman tien tähdistöluotsiksi
4.6.2006 22:21:00

Veikkausliigan huhti-toukokuun tähdistövalinnat

MyPan maalivahti Janne Korhonen on Veikkausliigan valinta huhti-toukokuun pelaajaksi. Kahdeksan eri seuran pelaajista kootun kuukauden tähdistöjoukkueen peräsimessä on FC Hongassa ensimmäistä liigakauttaan valmentava Mika Lehkosuo.

Janne Korhonen palasi toukokuussa joukkueensa tolppien väliin pitkän toipilaskauden jälkeen eikä päästänyt selkänsä taakse maaliakaan torjumissaan neljässä ja puolessa ottelussa. Korhosen toukokuun nollaputki venyi 405 minuuttiin ja samalla MyPa käänsi kurssinsa kivuten sarjan hänniltä kärjen tuntumaan.

Koko pääsarjauransa anjalankoskelaisseuraa edustanut 27-vuotias maalivahti debytoi Veikkausliigassa kaudella 1999, ja toukokuun loppuun mennessä liigapelejä oli kertynyt tilille 96. Hän on pelannut lisäksi kolme nuorten ja yhdeksän poikien maaottelua. Suomen mestaruuden Korhonen voitti viime syksynä ja Suomen Cupin vuonna 2004.

- Valinta tuli täytenä yllätyksenä. En kyllä osannut yhtään odottaa. Siellä oli varmaan monta muutakin hyvää ehdokasta, Korhonen kommentoi tuoreeltaan valintaansa.
- Tuntuma löytyi yllättävänkin nopeasti. Pelit ovat menneet hyvin ja itseluottamus on noussut peli peliltä. Osansa on myös meidän uhrautuvasti pelanneella puolustuksella.

Korhonen palkitaan sunnuntaina 4. kesäkuuta Veikkausliigaottelun FC Honka-MyPa yhteydessä.

Tähdistöön pelaajia
kahdeksasta seurasta

Veikkausliigan huhti-toukokuun All Stars -joukkueeseen valittiin pelaajia kahdeksasta eri seurasta. MyPa, Tampere United ja TPS saivat mukaan kaksi miestään, ja FC Hakasta, FC Hongasta, FC KooTeePeestä, HJK:sta sekä IFK Mariehamnista kuukauden joukkueeseen mahtui yksi pelaaja kustakin.

Tähdistön valmentajaksi nimitettiin Hongan luotsi Mika Lehkosuo, joka johdatti ensimmäisen liigavalmentajakautensa aluksi nousijaryhmän neljään peräkkäiseen voittoon. Toukokuun lopussa espoolaiset komeilivat sarjataulukossa kakkossijalla, ja joukkue on kerännyt viljalti kiitosta pelaavuuteen panostavasta ja lyhytsyöttöpeliä suosivasta pelitavastaan.

- Tietysti nimitys motivoi tekemään hyvää työtä jatkossakin ja kehittämään joukkuetta. Nimitys osoittaa, miten hyvää työtä koko valmennusjoukkomme on tehnyt. Kari Martosella, Jaakko Piensoholla ja Ari Aholla on ollut suuri rooli Hongassa jo talvesta lähtien, Lehkosuo totesi.

Kuukauden pelaajaksi nimetyn maalivahti Janne Korhosen edessä puolustuslinjan muodostavat HJK:n Veli Lampi, IFK Mariehamnin Erik Sandvärn, Hakan Jarkko Okkonen sekä MyPan Tuomas Kansikas. Koko alakerta ahersi huhti-toukokuussa täydet minuutit joukkueidensa kaikissa liigaotteluissa ja topparipari ehti maalintekoonkin, Sandvärn kahdesti ja Okkonen kertaalleen.

Keskikentällä peliä johtaa Tampere Unitedin kokenut Jarkko Wiss. Nuorta voimaa konkarin rinnalle tuovat FC KooTeePeen Teemu Turunen ja TPS:n Mika Ääritalo. Kolmikko pärjäsi alkukaudesta mainiosti tehotilastossa: huhti-toukokuussa Ääritalon lukemat olivat 1+4, Wissin ja Turusen 2+2.

Kärjessä tahtipuikkoa heiluttaa maalitilaston ykkösnimi, kuusi osumaa seitsemässä ottelussa paukuttanut Tampere Unitedin Ville Lehtinen, jota tukee vahvasti TPS:lle neljä maalia viimeistellyt Mikko Hyyrynen. Kahdelle kaljulle pommittajalle tilanteita luo Hongan kiharapää Roni Porokara. Veikkausliigassa tällä kaudella kahdesti osunut monipuolinen espoolaishyökkääjä myös debytoi toukokuussa A-maajoukkueessa.

Huhti-toukokuun All Stars -joukkue:

Maalivahti: Janne Korhonen (MyPa)
Puolustajat: Veli Lampi (HJK) - Erik Sandvärn (IFK) - Jarkko Okkonen (Haka) - Tuomas Kansikas (MyPa)
Keskikenttä: Teemu Turunen (KooTeePee) - Jarkko Wiss (TamU) - Mika Ääritalo (TPS)
Hyökkääjät Mikko Hyyrynen (TPS) - Ville Lehtinen (TamU) - Roni Porokara (Honka)
Kuukauden valmentaja: Mika Lehkosuo (Honka)
Kuukauden pelaaja: Janne Korhonen (MyPa)

 


  • Yhteistyössä: