TPS:n Armand One on toukokuun pelaaja. (Kuva: Juha Tamminen)
10.6.2007 19:51:00

Armand One Veikkausliigan toukokuun pelaaja

TPS:n 24-vuotias hyökkääjäkolossi Armand One on valittu Veikkausliigan kuukauden pelaajaksi toukokuussa. Ranskalaiskärki viimeisteli toukokuun viidessä liigaottelussa kolme maalia. Kuukauden valmentajaksi valittiin Tampere Unitedin Ari Hjelm.

Tepsin päävalmentaja Mixu Paatelainen löysi Armand Onen Skotlannista, ja jo ennakkoon paljon kohuttu 198-senttinen hyökkääjä nousi nopeasti kulttipelaajaksi, joka kerää mielipiteitä laidasta laitaan. Isokokoiseksi pelaajaksi ranskalaisella on hämmästyttävän pehmeä kosketus palloon ja myös pelikäsitys on erinomainen. Alkukaudesta hän on tehnyt kaikkiaan neljä liigaosumaa. One palkitaan Turussa kotiyleisön edessä torstaina 14. kesäkuuta ottelun TPS-FC Honka yhteydessä.

Veikkausliigan toukokuun joukkuevalinnat

Kuukauden joukkueen valmentajan postin sai Tampere Unitedin Ari Hjelm, jonka johdolla hallitseva Suomen mestari lähti maaottelutauolle Veikkausliigan piikkipaikalta. Vaikka TamU on kärsinyt loukkaantumisista, "Zico" on saanut hitsattua joukkueensa yhtenäiseksi ja taistelevaksi ryhmäksi eivätkä tähtipelaajien poissaolot ole vaikuttaneet tuloksiin. Palkintonsa Hjelm ottaa vastaan Olympiastadionilla keskiviikkona 6. kesäkuuta EM-karsintaottelun Suomi-Belgia tauolla.
- Aina kun valintoja tulee, se kertoo että on onnistuttu hyvin. Joukkue on pelannut niin hyvin, että yksilöt saavat ansioita. Olen aina iloinen kun pelaajat tai minut itse valitaan kuukauden joukkueisiin. Se kertoo joukkueen onnistumisesta ja merkitsee paljon. Etenkin toukokuun loppujakso oli meiltä vahva suoritus, Hjelm kommentoi.

Maalivahdiksi nimettiin MyPan Janne Korhonen, joka päästi toukokuussa pelaamissaan viidessä ottelussa selkänsä taakse vain yhden pallon tilkiten näin joukkueensa alakerran.

Laitapuolustajina luutivat Tampere Unitedin Heikki Aho ja MyPan Tuomas Kansikas. Aho on jatkanut jo viime kaudelta tuttua linjaansa, takuuvarmat täydet minuutit ottelusta toiseen. Kansikas puolestaan toipui pelikuntoon toukokuun otteluihin ryhdistäen saman tien joukkueensa peliä.

Keskuspuolustuksen muodostavat FC Hakan Kalle Parviainen ja FC Hongan Hannu Patronen. Hyökkääjänä paremmin tunnettu Parviainen on paikannut puolustuksen aukkoja loistavasti tehden toukokuussa yhden maalin. Kevään varmoilla esityksillään maajoukkuerinkiin noussut Patronen viimeisteli toukokuussa kaksi täysosumaa, jotka olivat 23-vuotiaan topparin liigauran ensimmäiset.

Keskikentällä Tampere Unitedin Juska Savolainen on pyörittänyt joukkueensa peliä ja hänen rinnallaan toukokuussa tehot 2+3 keräsi Toni Järvinen. Vasenta laitaa hallitsee itseoikeutetusti TPS:n Mika Ääritalo, joka oli toukokuussa pitelemätön tehden kolme maalia ja syöttäen yhden.

All Stars -joukkueen hyökkäysvastuun Armand Onen kanssa jakavat FC Lahden Rafael ja FC KooTeePeen Teemu Pukki. Lahtelaisten ykköstykki Rafael osui toukokuussa peräti neljästi. Pukista puolestaan tuli 3. toukokuuta ensimmäinen 90-luvulla syntynyt Veikkausliigan maalintekijä, ja seuraavassa pelissä osumia syntyi vielä kaksi lisää.

Veikkausliigan toukokuun joukkue:

Janne Korhonen (MyPa)
Heikki Aho (TamU) - Hannu Patronen (Honka) - Kalle Parviainen (Haka) - Tuomas Kansikas (MyPa)
Toni Järvinen (TamU) - Juska Savolainen (TamU) - Mika Ääritalo (TPS)
Rafael (Lahti) - Armand One (TPS) - Teemu Pukki (KooTeePee)
Kuukauden valmentaja: Ari Hjelm (TamU)
Kuukauden pelaaja: Armand One (TPS)

 


  • Yhteistyössä: