Parikka iski Vepsun ainokaisen.
6.3.2013 22.05.00

RoPS lohkovoittoon tappiosta huolimatta

VPS nappasi keskiviikkona Liigacupissa avausvoittonsa, kun RoPS kaatui Ounashallissa numeroin 2-1 (1-0).

Vepsu siirtyi ottelussa johtoon ensimmäisestä kunnon maalipaikastaan. Jarno Parikka harhautti RoPS-puolustajan ja ampui pallon tarkasti pienestä kulmasta verkon perukoille siirtäen Vepsun 1-0 johtoon.

Maalin jälkeen ottelu jatkui tasaisena taistona. Erotuomari joutui välillä rauhoittelemaan joukkueiden tunteita antamalla varoituksen Vepsun Karsten Smithille, ja hiukan myöhemmin RoPSin Niki Otarulle.

37. minuutin kohdalla RoPSin Mika Lahtinen pääsi karkaamaan Vepsun puolustukselta, mutta kokenut hyökkääjä ei saanut sijoitettua palloa ohi Sillanpään. Tilanteen jälkeen RoPS vyörytti yhä kovemmin kohti VPS:n puolustusaluetta, muutta ei saanut maalia aikaiseksi.

VPS meni kahden maalin karkumatkalle tunnin pelin jälkeen. Sebastian Strandvallin antama kova kulmapotku päätyi maalin eteen, josta pallo kimposi RoPS toppari Obilorista omaan maaliin. Näin Vepsu siirtyi jo 2-0 johtoon.

RoPSin painostus palkittiin 82. minuutin kohdalla, kun Ville Saxman pääsi sijoittamaan pallon maaliin ohi Sillanpään. Numerot 1-2 jäivät myös ottelun lopputulokseksi.

Tappiosta huolimatta RoPS voitti kolmoslohkon, jonka ykköstilan se jakaa tasapistein KuPS:n kanssa. KuPSilla on parempi maaliero, mutta RoPS oli keskinäisten otteluiden perusteella (1-0, 2-2) parempi ja kohtaa puolivälierissä FC Lahden. VPS jäi lohkon jumboksi.