Pennanen nousi ottelun ratkaisijaksi.
20.2.2013 22:23:00

TPS kaatoi FC Lahden

TPS otti FC Lahdelta vieraspisteet 1-0-lukemin Liigacupissa. Ottelun ainokaisen teki Petteri Pennanen tuomarin antamalla lisäajalla.

Lahdessa nähtiin keskiviikkona varsin rikkonainen ja kuumaverinen jalkapallo-ottelu FC Lahden ja TPS:n välillä. 
 
Ottelun ensimmäinen puoliaika mentiin pitkälti lahtelaiskomennossa. Lahti pystyi pitämään palloa ahtaissakin väleissä omalla joukkueella, eikä vierailijat päässeet juurikaan hätyyttelemään Juha Tuomen vartioimaa maalia. TPS puolusti kuitenkin erittäin kurinalaisesti, eikä Lahti pystynyt tätä puolustusmuuria täysin murtamaan, vaikka pallo pyörikin kuhnurilta toiselle kauniin näköisesti.
 
Ensimmäisellä puoliajalla TPS:n tuore hankinta, viime vuodet FC Hongassa pelaillut Duarte Tammilehto satutti nilkkaansa kaksinkamppailussa sen verran vakavasti, että joutui tulemaan vaihtoon. Tilalle juoksi Aleksi Ristola.
 
Toisella puoliajalla jatkettiin siitä mihin ensimmäisellä jäätiin. Tuomari joutui etenkin toisella puoliajalla kovaan paikkaan, kun miestä kaatui tekonurmen pinnalle kuin Oolannin sodassa. FC Lahti jauhoi ja jauhoi pallollisena, mutta todellisia maalintekopaikkoja se ei kyennyt luomaan. TPS iski vastaiskuilla, mutta nämä Lahti pystyi edelleen katkaisemaan melko vaivattomasti. 

Ottelun paras maalipaikka siunaantui Jukka Sinisalolle. Joni Kaukon antama vapaapotku tavoitti takatolpalle hiipineen Sinisalon, jonka viimeistely-yrityksen Jukka Lehtovaara kuitenkin torjui. Pallo jäi vielä pyörimään maalin edustalle, mutta lopulta TPS:n puolustaja ehti väliin ja roiskaisi pallon niin pitkälle kuin jaksoi. Tunteet kuumenivat toisen puoliajan edetessä useasti, niin kentällä kuin kentän laidallakin.
 
Ottelu sai perin harmillisen lopun isäntien kannlata. Ensin TPS:n Aleksi Ristola loukkasi nilkkaansa erittäin pahanoloisesti ja hänet kannettiin kentän sivuun. Lopussa FC Lahden Tuomelle sattui harmillinen erehdys ja hän tarjoili syötön suoraan Tepsin Juho Lehtoselle. Lehtosen maalintekoyritys osui tolppaan ja osa kotiyleisöstä saattoikin jo huokaista helpotuksesta. Paluupallon maalin kattoon laukoi kuitenkin Petteri Pennanen ja tämä maali siivitti TPS:n voittoon.
 
Lopputulosta voidaan pelitapahtumiin nähden pitää epäoikeudenmukaisena, mutta toisaalta samalla on syytä muistella maalintekopelin lainalaisuuksia. Vain maalit lasketaan ja niitä vierailija teki tänään yhden enemmän. Turkulaiset varmistivat voitolla myös lohkon voiton.

 


  • Yhteistyössä: