Jaro otti kolme tärkeää pistettä.
17.2.2013 10.45.00

Jaro nappasi voiton KuPSista

Liigacupin viikon ainoa ottelu FF Jaro - KuPS päättyi lauantaina kotijoukkueen niukkaan 1-0 (1-0) -voittoon.

Ottelun ratkaisumaalin viimeisteli 66. minuutilla viikolla Jaron kanssa sopimuksen tehnyt Mathias Kullström.

Jaro aloitti ottelun tuttuun tapaan prässäämällä usein ylhäältä ja KuPSilla oli varsinkin ottelun alussa suuria ongelmia päästä prässin alta pois. Jaro pääsi usein pallonriistoihin ja riiston seurauksen syntyi myös ottelun ensimmäinen paikka. Iidle Elmi riisti pallon Rami Hakanpäältä, eteni päätyyn ja tarjoili pallon matalana pilkun tuntumaan. Pallo tuli Leroy Malukalle kuin tarjottimelle, mutta laiturina pelannut testimies laukoi reilusti yli.

Ensimmäinen puoliaika oli kokonaisuudessaan Jaron hienoista hallintaa, vaikka maalintekopaikkoja ei kovin usein nähty. Shahdon Winchester pyöräytti itsensä kertaalleen vapaaksi 18 metrissä Kulan esityöstä, mutta kierteinen laukaus jäi liian keskelle ja Mika Hilander torjui helposti.

Aivan puoliajan lopussa Jaro oli kahteen kertaan todella lähellä avausmaalia. Ensin Jonas Emet tykitti 25 metristä voimalla rimaan. Hetkeä myöhemmin Kullströmille avautui avopaikka, kun pallo tipahti topparin jalkoihin vapaapotkun jälkeen, mutta laukaus kymmenestä metristä karkasi yli.

KuPS tuli toiselle puoliajalle aktiivisemmalla ilmeellä ja hallinta siirtyi hienokseltaan vieraille. Jaro kuitenkin puolusti aktiivisesti ja agressiivisesti pitäen kuopiolaiset kaukana maalintekopaikoista. Etenkin Kullström ja Hugo Miranda luutivat vahvasti toppareina Kevin Pethin ja Mike Bannerin säestäessä mallikkaasti laidoilla.

Ottelun ainoa maali nähtiin reilun tunnin pelin jälkeen. Markus Kronholm antoi vapaapotkun vasemmalta ja Kullström sai päänsä väliin puskien pallon takanurkkaan Hilanderin ulottumattomiin.

Maalin jälkeen KuPS nosti peliään avaten Jarolle useita hyviä paikkoja vastaiskuihin. Viimeiset ratkaisut jättivät kuitenkin toivomisen varaan, eikä vapauttavaa toista maalia nähty. Malukalle avautui toinen huippupaikka Elmin laukauksen kimmottua suoraan laiturin jalkaan, mutta tälläkin kertaa laukaus epäonnistui ja pallo viuhui ohi.

Jaro puolusti ottelun loppuun asti tarkasti, eikä vieraat juurikaan päässeet hätyyttelemään Jesse Östiä Jaron maalilla. Jaro hukkasi vielä ottelun lopussa muutaman maukkaan vastahyökkäyspaikan, mutta tärkein, eli täysi pistepotti jäi Pietarsaareen.