Antti Mäkijärvi viimeisteli Hongan toisen maalin.
3.2.2013 23:45:00

Honka haki pisteet IFK:lta

FC Honka otti avausvoittonsa Liigacupissa kaatamalla sunnuntaina Eckeröhallenissa IFK Mariehamnin maalein 3-2 (2-1).

Kotijoukkue avasi ottelun vahvasti maalaamalla jo seitsemännellä minuutilla. Niko Kukka antoi kulmapotkun oikealta, johon päineen ehti Jani Lyyski. Jatkopallon sisään iski Roger Thompson.

Honka nousi oikealta laidalta läpi kuusi minuuttia myöhemmin ja tasoituksen viimeisteli Jussi Vasara. Vieraat pyörittivät peliä, mutta maalivahti Otso Virtanen piti IFK:ta pystyssä. 23. minuutilla Diego Assis vapautti Rezgar Amani vasemmalta. Tämän keskitys tavoitti Mathias Wiklöfin, mutta viimeistely nousi yli maalin.

Honka siirtyi vielä ennen taukoa 2-1-johtoon. Maalinedustushässäkästä pallon verkon perukoille iski Antti Mäkijärvi.

IFK tuli toiseen 45-minuuttiseen vahvasti ja oli pian lähellä tasoitusta. Wiklöfin viimeistely-yritys noin viidestä metristä leijaili kuitenkin yli maalin.

Pekka Lyyskin joukot joutuivat pelaamaan viimeisen 15-minuuttisen vajaalla, kun Enzo Huntik tuli ulosajetuksi toisen varoituksen seurauksena. Honka onnistui seuraavaksi maalinteossa kun myös viime Liigacupin ottelussa osunut Jaakko Hietikko latasi pallon ensin tolppaan ja sen jälkeen paluupallosta ohi Virtasen.

Ottelu oli jo ehtinyt tuomarin antamalla lisäajalle, kun IFK kavensi. Assis laukoi ja Wiklöf sijoitti paluupallon maaliin.

Honka kohtaa Liigacupissa seuraavaksi HJK:n perjantaina 8.2. IFK:n puolestaan jatkaa Hongan vieraana tiistaina 19.2.

 


  • Yhteistyössä: